A római képviselőház csütörtökön 387 igen és öt nem szavazattal, két tartózkodás mellett elfogadta a Silvio Berlusconi vezette konzervatív Forza Italia képviselője, Pierantonio Zanettin kezdeményezését, amely így az olasz kormány elé kerül.
"Meghatott és boldoggá tett a hír. Reményeim szerint most már valóban kezdetét veszi egy folyamat, amely elvezet odáig, hogy Paolo nevét vegye fel a római stadion" - nyilatkozta Federica Cappelletti, Rossi özvegye.
Hozzátette, különösen örül annak, hogy a sportvilág összefogása után a politika is megmozdult az ügyben.
Serie A TIM
A 90. percben döntött az Inter, tovább szenved a legrégebbi olasz klub
14 ÓRÁJA
Rossi a Juventus színeiben két bajnoki címe és Olasz Kupa-trófeája mellett 1985-ben megnyerte a Bajnokok Ligája elődjét, a BEK-et, 1984-ben pedig a KEK-et és az európai Szuperkupát. Válogatottbeli karrierjét 48 mérkőzéssel és 20 góllal fejezte be. Az 1982-es világbajnokságon az olaszok az ő mesterhármasával múlták felül az esélyesek közé sorolt brazilokat 3-2-re, majd a lengyelek ellen 2-0-ra megnyert elődöntőben csapata mindkét találatát ő szerezte. A nyugatnémetek elleni döntőben ő juttatta vezetéshez az olaszokat, akik végül 3-1-re bizonyultak jobbnak. Rossi hat találatával kiérdemelte a vb legjobb játékosa és gólkirálya címet, 1982-ben elnyerte az Aranylabdát.
Tavaly december 9-én, 64 éves korában hunyt el daganatos betegségben. Az Olasz Labdarúgó Szövetség róla nevezte el a Serie A gólkirályának járó díjat.
Serie A TIM
Hazai pályán botlott a Milan, győzelmével közelít a Napoli
17/01/2022 20:40
Serie A TIM
Nyeretlenek csatája, mesterhármas, és még Mourinho sem szaladt bele egy újabb pofonba
16/01/2022 19:18