Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Őrületesen sokba kerülhet a bajnoki címért harcoló Napolinak ez az egy botlás is

Eurosport Magyarország

Publikálva 10/04/2022 - 18:48 GMT+2

Serie A - Az aranyéremért küzdő Napoli 3-2-re kikapott a vendég Fiorentinától az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnapi játéknapján. A nápolyiak egy győzelemmel élre ugorhattak volna a két milánói riválisukat megelőzve, így viszont maradtak a harmadik helyen. A firenzeiek immár öt kör óta veretlenek. A kiesőhelyen álló Venezia hosszabbításban kapott góllal hazai pályán kapott ki.

Lorenzo Insigne

Fotó: Getty Images

Serie A - Kikapott a Napoli, folytatódott a Venezia mélyrepülése.
A Napoli Scudetto-reményei jó nagy pofont kaptak, miután Victor Osimhen elképesztő késői találata ellenére 3-2-es hazai vereséget szenvedtek el a remek formában lévő Fiorentinától.
Luciano Spaletti csapata ragyogóan kezdett, de a Fiorentina fokozatosan egyre magabiztosabbá vált, és megszerezte a vezetést Nicolás González 29. perces találatával. A második félidőben a Napoli Lozano és Mertens pályára küldésével igyekezett támadóbb szellemben focizni, meg is lett az eredménye, Mertens a becserélését követően szinte egyből, az első labdaérintéséből kiegyenlített.
Ezek után a Fiorentina is cserélt, Ikone és Maleh lépett a pályára, a forgatókönyv pedig szinte ugyanaz lett: Ikone egy perccel a becserélést követően, az első labdaérintéséből a 66. percben betalált, hat perccel később pedig Cabral góljával már 3-1-re vezettek.
Osimhen a 84. percben még egyszer betalált, ezzel egy elég jó hajrát hoztak össze, de a Fiorentina tartotta magát. A győzelemnek meg is lett az eredménye, a firenzeiek feljöttek a tabellán a hetedik helyre, míg a Napolinak a vereséggel nem sikerült megelőznie a riválisokat, maradtak a harmadik helyen, egy ponttal lemaradva az élen álló Milan mögött.
A kiesőhelyen álló Venezia hosszabbításban kapott góllal hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett az Udinesétől, így sorozatban hatodik meccsén maradt alul a Serie A-ban.
A Lazio a mesterhármast szerző Ciro Immobile vezérletével 4-1-re győzött korábban a Genoa otthonában. A fővárosiak az európai kupaszereplésért vannak versenyben, míg a hazaiak a tabella utolsó előtti helyét foglalják el.

Serie A, 32. forduló:

  • SSC Napoli-Fiorentina 2-3 (0-1)
  • Sassuolo-Atalanta 2-1 (1-0)
  • Venezia-Udinese 1-2 (0-1)
  • Genoa-SS Lazio 1-4 (0-2)
szombaton játszották:
  • Cagliari-Juventus 1-2 (1-1)
  • Empoli-Spezia 0-0
  • Internazionale-Hellas Verona 2-0 (2-0)
később:
  • AS Roma-Salernitana 18.00
  • Torino-AC Milan 20.45
hétfőn játsszák:
  • Bologna-Sampdoria 20.45
részben MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés