Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Inter szerződést bontott a szívleállás után lábadozó dán játékosával

Lantos András

Frissítve 17/12/2021 - 17:51 GMT+1

Az idei labdarúgó Európa-bajnokságon hírtelen szívleállás miatt életveszélybe kerülő Christian Eriksen már nem az olasz Internazionale játékosa, miután az olasz klub felbontotta szerződését.

Eriksen wird künftig nicht mehr für Inter spielen

Fotó: SID

A megállapodást közös megegyezéssel annulálták, mivel az Olaszországban érvényes szabályok szerint nem léphet pályára olyan játékos, akinek szervezetében szívritmusszabályozó, vagy az Eriksenéhez hasonló mini-defibrillátor található.

"A klub és a teljes kék-fekete család nevében a legjobbat kívánjuk Christiannak, mert bár most elválunk egymástól, a köztünk lévő kötelék soha nem fog felbomlani: összekötnek bennünket a szép idők, a nagyszerű sikerek és a Scudetto" - áll az Inter közleményében.
A 109-szeres dán válogatott középpályás a nyári Európa-bajnokságon a Finnország elleni csoportmérkőzés során esett össze. Életét úgy sikerült megmenteni, hogy rövid időn belül defibrillátorral újraélesztették, mivel a hirtelen szívleállás esetén a szívmasszázs nem segít.
Eriksen az esetet követően hat napot töltött kórházban, majd hazatért. December elején látott napvilágot a hír, hogy nevelőegyesületénél, az Odense BK-nál újra edzésbe állt, és folytatni kívánja pályafutását. Dániában nincs az olaszországihoz hasonló szabály érvényben.
A dán csapat jelezte, szívesen szerződtetné a klasszis középpályást, és a megfelelő fizetés előteremtése nem is jelenten akadályt, ám az átigazolás költségeit nem tudták volna állni. Az Inter döntésével viszont Eriksen szabadon igazolhatóvá vált, és ingyen válthat klubot.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés