Kedden nagy győzelmet ért el a Juventus az Inter vendégeként az Olasz Kupa elődöntőjében, Andrea Pirlónak mégis magyarázkodnia kellett a találkozót követően. Történt ugyanis, hogy az utolsó negyedórára lecserélte Cristiano Ronaldót, aki szemmel láthatóan elégedetlen volt a döntéssel. Az edző szerint azonban nem kell ennek nagy jelentőséget tulajdonítani.


Igazi presztízscsatát hozott az Olasz Kupa keddi rangadója az Inter és a Juventus között. Bár a hazai pályán szereplő milánóiak jól kezdték a mérkőzést, és Lautaro Martinez találatát követően korán előnybe kerültek, Cristiano Ronaldo duplájával fordítani tudott a Juventus. Ehhez a hazai védelem két ízben asszisztált: először Juan Cuadradót buktatták a tizenhatoson belül, majd Samir Handanovic és Alessandro Bastoni hibáját kihasználva szerzett vezetést a vendégeknek az ötszörös aranylabdás portugál.
Ez a két hiba meg is pecsételte valamelyest az Inter sorsát, amely próbálta ugyan nyomás alatt tartani ellenfelét, a mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani. Pirlo a meccs hajrájában - amikor már egyértelműen az eredmény megtartása volt a cél - a védekezésben kevésbé hasznos Ronaldo helyére Álvaro Moratát küldte a pályára, aminek viszont a portugál klasszis láthatóan nem örült. Az érzelmeit az arcáról is könnyedén le lehetett olvasni, majd az oldalvonal mellett az edzőjével is váltott néhány szót.
Serie A TIM
"Boldog szülinapot, öregasszony!" – Isten éltesse az Öreg Hölgyet!
02/11/2022 - 16:25
"Teljesen normális, hogy egy ehhez hasonló mérkőzésen mindenki segíteni akarja a csapatát" - érvelt Pirlo a találkozó után. "De nincs olyan záradék a szerződésében, amely megtiltaná a lecserélését. Tudja, hogy meghatározó játékosunk, de ahhoz, hogy mindig a csúcson legyen, időnként ki kell fújnia magát. Bizonyított a teljesítményével a kritikusoknak, ezt nem is csinálhatta volna jobban. Láttam rajta, hogy pihennie kell, és szombaton fontos meccsünk lesz. Sokat játszott egymást követően, jót tesz neki egy kis pihenő."
Pirlo elégedett volt csapata teljesítményével, különösen azt követően, hogy a bajnokságban az Inter domináns játékkal győzte le a Juventust. "A bajnokin nem voltunk önmagunk az Inter ellen, ami botlás volt, egyúttal értékes lecke is, és sokat dolgoztunk az ott elkövetett hibák kijavításán. Ez még csak az első párharc volt, nem értünk el semmit. Azt viszont bizonyítja, hogy ha teljesen koncentráltak vagyunk, mindenkinek nehéz dolga van ellenünk. Tisztában vagyunk az erősségeinkkel."
Hétvégén újabb nehéz mérkőzés vár a torinóiakra, ráadásul sok pihenőt sem kapnak, ugyanis már szombaton pályára lépnek az AS Roma ellen. Bár Paolo Fonseca csapata ebben az idényben a rangadókon nem teljesített jól, az olasz bajnokság egyik leghatékonyabb támadójátékával rendelkező rómaiakat nem veheti félvállról Pirlo. 2021 egyébként kiválóan kezdődött a Juventus számára: első 10 mérkőzéséből kilencet megnyert, négy bajnoki óta nem kapott gólt, egyetlen vereségét pedig az Inter ellen szenvedte el.
via goal.com
Serie A TIM
A Juventuson vezette le a BL-blamát a Milan
08/10/2022 - 19:27
Serie A TIM
"Ne oktassanak ki minket!" Megvan, ki váltja Mihajlovicot, de az indoklás még elég ködös
10/09/2022 - 13:06