Ne oktassanak ki minket!
A Bologna ügyvezető igazgatójától, Claudio Fenuccitól érkezett a bejelentés szombaton: Thiago Motta lesz jövő hétfőtől a Bologna új edzője, aki Sinisa Mihajlovicot váltja a kispadon. "A felmentés fájdalmas döntés volt. Elfogadjuk a kritikát, de ne oktassanak ki minket" - idézte az olasz Eurosport Fenuccit.
Thiago Motta szeptember 12-én, hétfőn kezdi meg a munkát a Bologna kispadján, Sinisa Mihajlovicot váltva. A bejelentés közvetlenül a Bologna ügyvezető igazgatójától, Claudio Fenuccitól származik, aki korábban már előre jelezte a hírt, csak még a szerződéses részletek véglegesítésére várt. A brazil edző a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint kétéves szerződést ír alá, szezononként 1,1 millió euróért.
Serie A TIM
Harc a bajnoki címért: rég volt ennyire izgalmas az olasz bajnokság
07/03/2022 - 14:06
Vasárnap, a Fiorentina elleni derbin Luca Vigiani Paolo Magnani mellett irányítja majd a csapatot. Thiago, aki nem kevesebb mint hat asszisztenst vitt magával, a stadion lelátójáról nézi majd a mérkőzést, és szeptember 17-én, szombaton az Empoli ellen debütál hivatalosan.
"Úgy döntöttünk, hogy hétfőtől Thiago Motta lesz az edzőnk" - mondta Fenucci az edző bemutatásakor.
"Egy hosszútávú projekt részeként esett rá a választásunk. Mihajlovic felmentése nehéz volt, mert az emberi kapcsolat, amit kialakult köztünk, erős volt. Örökre megmarad a klub történetében a munkássága, mert példát mutatott a munka iránti elkötelezettségével, akkor is, amikor nem tudott jelen lenni."
"A klub elfogad mindenféle kritikát, de erkölcsi kioktatást nem. Pont azért, amilyen közös történetünk és kapcsolatunk van Sinisával. Minden döntés közös megegyezéssel született. Sokáig gondolkodtunk azon, hogy adjunk-e még időt neki, de lépnünk kellett, és felgyorsítottuk az edzőváltást."

Thiago Motta

Fotó: SID

A Brazíliában született Motta egyebek mellett az FC Barcelona, az Atlético Madrid, az Internazionale, valamint a Paris Saint-Germain futballistája is volt, edzőként legutóbb a szintén élvonalbeli Speziát irányította, amelytől az előző szezon végén távozott.
A Bologna öt fordulót követően kedden menesztette Sinisa Mihajlovicot, aki értetlenül állt a döntés előtt. Az 53 éves szerb szakember irányításával öt mérkőzésen háromszor döntetlent játszott és kétszer kikapott a csapat, amely jelenleg a tabella 16. helyét foglalja el. Thiago Motta érkezését az olasz sajtó már Mihajlovic távozásának pillanatában valószínűsítette.
A Bologna legközelebb vasárnap lép pályára, az együttes kora délután a Fiorentinát fogadja.
Eurosport, MTI
Labdarúgás
Rangadót bukott a Roma, tovább menetelnek a topligás meglepetéscsapatok
18/09/2022 - 20:06
Serie A TIM
Botlott az Inter, maradt a Milan az élen
27/04/2022 - 20:29