Giovanni Mauri világsztárok egész sorának segített, hogy meghosszabbítsák pályafutásukat, és még harmincas éveik végéhez közeledve is hatékonyak legyenek a pályán. Az erőnléti edző a Real Madridnál együtt dolgozott Cristiano Ronaldóval, és nincsenek kétségei azt illetően, hogy a portugál klasszis Zlatan Ibrahimovichoz hasonlóan, 40-hez közel is elit csatárteljesítményre lesz képes.


A sportban általánosságában megfigyelhető trend, hogy az orvostudomány és az edzésmódszerek fejlődésével egyre jobban meg tudják hosszabbítani a sportolók pályafutásaikat. Ehhez természetesen szükség van a megfelelő génekre, valamint egy olyan versenyzőre, akit rá lehet venni a következetesen végigvitt, tudatos edzésmunkára. A labdarúgásból kiváló példa lehet Zlatan Ibrahimovic, aki előszeretettel iktatott be kiegészítő sportokat a felkészülésébe, hogy ezzel tökéletesen felkészítse testét a kihívásokra.
Ibrahimovic idén októberben betölti a 40-et, mégis az olasz bajnokság egyik legeredményesebb játékosa a maga 12 bajnoki találatával. Mindez annak fényében különösen figyelemreméltó, hogy a svéd ebben a szezonban megküzdött a koronavírussal és egy izomsérüléssel is, így csak 10 bajnokin léphetett pályára. Amikor viszont játszott, a megkerülhetetlen eleme volt a Milan támadásainak, azt pedig, hogy fizikalitása mit sem változott jól jelzi, hogy találkozónként hat párbajt nyer meg sikeresen a levegőben.
Serie A TIM
"Boldog szülinapot, öregasszony!" – Isten éltesse az Öreg Hölgyet!
02/11/2022 - 16:25
Az olasz góllövőlistát egy másik veterán, a 15 gólos Cristiano Ronaldo vezeti, aki pénteken lett 36 éves. "Sosem fogtam vissza magam és mindig próbáltam a tőlem telhető legtöbbet nyújtani. Ti cserébe szeretettel és csodálattal válaszoltatok, állandóan ott voltatok, feltétel nélkül támogattatok. Ezért nem lehetek eléggé hálás. Nélkületek nem ment volna. 36. születésnapomat és a profiként töltött 20. évemet ünnepelve  sajnos nem ígérhetem, hogy lesz még 20 ilyen. Azt viszont igen, hogy amíg folytatom, 100%-nál kevesebbet nem láttok majd tőlem!" - írta Instagramján.
Ha 20 év nincs is az ötszörös aranylabdásban, korábbi erőnléti edzője szerint sikeres évek állnak előtte. Giovanni Mauro a Real Madridnál együtt dolgozott a portugállal, ahol nagy szerepe volt a klasszis támadó tudatos edzésprogramjának kidolgozásában. A szakembernek egyébként is komoly rutinja van ezen a téren, korábban olyan veterán klasszisokkal dolgozott mint Paolo Maldini, Alessandro Costacurta vagy épp Ryan Giggs. Jól ismeri Ibrahimovic adottságait is a PSG-nél töltött időszakból.

Ronaldo duplájával nyert a Juventus az Inter ellen az Olasz Kupában.

Fotó: Eurosport

"Az Olaszországba érkezése kapcsán is elmondtam már, hogy ő ellentmond a szabályszerűségeknek. Beilleszkedett és folyamatosan lövöldözi a gólokat. Azt a módszertant követi, amit Madridban javasoltunk neki, ebben meghatározó szerepe van a pihenésnek. Ez nem csak az alvást jelenti. Valójában az nem egy passzív folyamat, sokkal inkább előre meghatározott gyakorlatokat takar, amelyekkel az izom, a mentális állapot és az ízületek frissessége is megőrizhető" - fogalmazott az erőnléti edző.
Mauro szerint Ronaldóban megvan a lehetőség, hogy - a Milannal remeklő Ibrahimovichoz hasonlóan - 40 felett is veszélyes játékos legyen. "Sok olyan focistával dolgoztam, akik már a negyvenes éveikben jártak, Maldinitől egészen Costacurtáig. Amikor a PSG-nél melóztam, egészen biztos voltam bene, hogy Ibra 40 éves koráig játszani fog. Mindannyian olyan sportolók, akik az erősségük ellenére hajlékonyak. Ibra egy táncos mozgékonyságával rendelkezik, pedig majdnem 100 kiló. Ronaldo is ez a kategória, szóval akár 40 éves koráig is játszhat."
via goal.com
Serie A TIM
A Juventuson vezette le a BL-blamát a Milan
08/10/2022 - 19:27
Serie A TIM
"Ne oktassanak ki minket!" Megvan, ki váltja Mihajlovicot, de az indoklás még elég ködös
10/09/2022 - 13:06