Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bunyó az öltözőben, csak abban nincs egyetértés, ki ütött meg kit

Németh Dániel

Publikálva 18/08/2021 - 17:38 GMT+2

Kitálalt az Atalanta egykori sztárja, azóta pedig megy az egymásra mutogatás.

Gian Piero Gasperini és Papu Gomez

Fotó: Getty Images

Már az előző idényben is suttogtak arról a lapok, hogy Papu Gómez nem egy mezei konfliktus miatt volt kénytelen távozni az Atalantától, az azóta Sevillában légióskodó támadó most részleteket is elárult a történtekről.


Tavaly novemberben – már amennyire ez egy Atalanta méretű klub esetében értelmezhető – bombaként robbant a hír, miszerint a csapatkapitány, Papu Gómez komoly nézeteltérésbe keveredett a vezetőedzővel, Gian Piero Gasperinivel. Már akkor lehetett sejteni, hogy ez több egyszerű összezördülésnél, hiszen Gómez többet nem lépett pályára a klub színeiben, és jó darabig Gasperini jövője is kérdéses volt a klubnál.
Az első pillanattól kezdve egyértelműnek tűnt, hogy a páros, amely rengeteget tett az Atalanta felemelkedéséért, a továbbiakban képtelen együtt dolgozni, így aztán valakinek távoznia kellett – a csapatkapitányt pedig sokkal könnyebb és logikusabb volt feláldozni. Jóllehet, Gómez 252 mérkőzésen 59 gólt és 71 gólpasszt jegyzett az Atalantában, ezzel vitán felül helye van a klublegendák között, Gasperini jóval többet tett a közelmúlt sikereiért.
Gómez egy jelképes összegért a télen klubot váltott, január óta a Sevillát erősíti, Gasperini pedig Matteo Pessina beépítésével zökkenőmentesen megoldotta a pótlását. Az ügy tehát lezárult, mindkét fél továbblépett, azt viszont nem tudtuk meg, pontosan mi váltotta ki a szakítást – egészen mostanáig. Gómez ugyanis megtörte a csendet, és a La Naciónnak adott interjújában részletesen kifejtette, hogyan fajult egészen a tettlegességig a konfliktusuk.
Minden a Midtjylland elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen indult. „Hibáztam” – ismerte el a támadó. „Azt feltételezem, azért történt minden, mert nem engedelmeskedtem a taktikai utasításainak, amikor a BL-ben a Midtjylland volt az ellenfelünk. Tíz perc volt hátra az első félidőből, amikor az edző azt kérte, hogy menjek át a jobb oldalra, pedig jól ment a játék a balon. Szóval nemet mondtam. Azt hiszem, ez a reakció, és hogy mindez a kamerák előtt történt, tökéletes alapot szolgáltatott, hogy felhúzza magát.”
Már abban a pillanatban tudtam, hogy a félidőben le fog cserélni, ez persze meg is történt. Az öltözőben azonban túllépett egy határt, és megpróbált rám támadni.
„Ez volt az a pillanat, amikor azt mondtam, ebből elég volt. Vitatkozhatunk, de a fizikai agresszió elfogadhatatlan. Kértem egy találkozót az elnökkel, Antonio Percassival, közöltem vele, hogy készen állok tovább lépni. Rájöttem, hogy hibáztam, kapitányként nem viselkedtem megfelelően, és rossz példát mutattam azzal, hogy ellenszegültem az edzőnek. Ugyanakkor hozzátettem, hogy bocsánatkérést várnék Gasperinitől is.”
picture

Papu Gómez

Fotó: Getty Images

„Másnap volt egy megbeszélés, amelyre az egész csapatot meghívták. Elnézést kértem az edzőtől és a csapattársaktól a történtek miatt, tőlem viszont senki sem kért bocsánatot. Hogyan kellett volna megértenem ezt? Én hibáztam, és ő mindent jól kezelt? Ott kezdődött. Néhány nap elteltével azt mondtam az elnöknek, hogy többet nem vagyok hajlandó Gasperinivel dolgozni. Ő azt felelte, nem fog elengedni, amit egyfajta kötélhúzás követett, amire ráfizettem. Kikerültem a keretből.”
Gómez többet várt volna a klubtól, amelyért érzése szerint mindent megtett a karrierje során, és zokon vette, hogy az elnök még csak egy bocsánatkérést sem tudott kisajtolni Gasperiniből. Ezzel szerinte teljesen bezárták előtte a kaput Olaszországban, az Atalanta ugyanis csak külföldi klubokkal volt hajlandó tárgyalni, hogy ne a közvetlen riválisok erősödjenek Gómezzel. „Istennek hála a Sevilla bejelentkezett, így magas szinten folytathattam, szem előtt tartva a Copa Américát” – tette hozzá.
Az argentin ugyanakkor maga is belátta, miért Gasperini pártját fogta a klub. „Ennek gazdasági okai voltak. Gasperini Európa egyik legjobb edzője, a munkáján keresztül folyamatosan nő a játékosok értéke. Azért őt választották, mert tisztában voltak azzal, hogy vele garantált a játékosok eladásából származó bevétel. Az emberek mégis megérdemlik az igazságot, márpedig az volt a szándék, hogy mindent rám kenjenek. Azt akarták elhitetni, hogy a pénzért mentem a Sevillához. Most már tudják.”
Nem kellett sokat várni Gasperini válaszára, bár az edző egy picit másként emlékezett vissza a történtekre. „Gómez viselkedése és hozzáállása a pályán és azon kívül egyaránt vállalhatatlanná vált. Ő próbált rám támadni, és nem fordítva. Valójában azért ment el, mert súlyosan tiszteletlen volt a klub tulajdonosaival szemben. Bízom abban, hogy Gómezról a továbbiakban is elsősorban a teljesítménye kapcsán fognak beszélni, mint az atalantás időszakában.”
Forrás: Football-Italia

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés