Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Inter edzője szerint a második hely csak az első a vesztesek számára

Eurosport
Eurosport

Publikálva 25/07/2020 - 13:34 GMT+2

Antonio Conte mindenképpen csalódott lesz, akár a második, akár a harmadik pozícióban végez az Internazionale a Serie A-ban.

Fotó: Eurosport

Az Internazionale vezetőedzője, Antonio Conte úgy fogalmazott, miután az Atalanta megelőzte csapatát a Serie A tabelláján, hogy a második hely csak az első a vesztesek között.

Conte dadogó Intere 0-0-os döntetlenre volt csak képes szerdán hazai pályán a 12. helyezett Fiorentina ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában, így már csak a harmadik a Juventus és az Atalanta mögött a tabellán. Romelu Lukaku és Alexis Sánchez sem volt képes bevenni a firenzeiek kapuját, így három fordulóval a vége előtt még a milánóiak második, sőt, harmadik pozíciója is veszélyben van.
Conte többet vár a nagy reményekkel szerződtetett Eriksentől | EurosportA téli átigazolási időszak egyik legnagyobb húzását az Inter hajtott végre, amely 20 millió euróért szerződtette a Tottenham Hotspur klasszisát, Christian Eriksent. A dán játékmester beilleszkedése azonban nem alakult zökkenőmentesen, emiatt már olyan hírek is megjelentek, miszerint a milánói klub megfelelő ellenérték esetén hajlandó lemondani a játékosról.
Az Internazionale két ponttal van lemaradva az idény meglepetéscsapatától, az Atalantától, és hét egységgel a címvédő Juventustól. A torinóiak a 35. forduló után is közel vannak ahhoz, hogy zsinórban a kilencedik Scudettójukat is begyűjtsék.
"A második hely értelmetlen a szememben, ez csak az első a vesztesek számára. Vannak, akiknek ez is kifezetődő, de nekem nem. Nem akarom, hogy a játékosok is ezzel rendezzék le az évüket. Jó meccsünk volt a Fiorentina ellen, a megfelelő intenzitással és passzjátékkal teljesítettünk, de nem voltunk szerencsések, amikor kétszer is a kapufát találtuk el. Nem panaszkodhatom, mi azt is kockáztattuk, hogy a végén elveszítjük ezt a meccset a puszta nyerési vágyunk miatt. A Fiorentina megérdemli a dicséretet a nagyon jó védekező teljesítménye miatt. Ha pontokat dobunk, aszerint mindig vannak dolgok, amelyek rosszra fordultak. Megpróbálunk gyilkos ösztönt kifejleszteni, és örülök, ha a játékosok csalódottak a döntetlen miatt, mert ez azt mutatja, hogy a munkám meghozza a gyümölcsét. Minden meccs próbája annak bizonyítására, hogy fejlődünk."
Az Inter legendája szerint a Barcelona által megkörnyékezett Lautaro boldog Milánóban | EurosportAz Internazionale korábbi legendás hátvédje, jelenlegi alelnöke úgy véli, hogy honfitársa, Lautaro Martinez több mint boldog lenne, ha Milánóban maradna. Javier Zanetti, az Inter alelnöke úgy gondolja, hogy Lautaro Martinez elégedett a Serie A egyik bajnokesélyes klubjánál betöltött helyzetével, miközben a Barcelona szeretné leigazolni őt.
A Barcelona célpontja, Lautaro Martinez a padon kezdett a Fiorentina ellen, Conte inkább Lukakut és Sánchezt részesítette előnyben a támadóknál. Martinez küzdött a becserélése után, hogy valami maradandót alkosson, 21 perce volt rá. Conte így nyilatkozott róla: 
"Egy 22 éves játékosról beszélünk, aki tavaly nem sokat játszott. Azóta letette a névjegyét, de még mindig nagy út áll előtte, egy fejlődési folyamat, amin keresztül kell esnie. Lautaro még nem kész játékos. Jó és rossz periódusai is vannak, ami természetes az ő korában. A körülötte lévő pletykák sértik az intelligenciáját, és megpróbálják felnagyítani a problémákat, azt állítva, hogy már egy másik klubra gondol."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés