Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Neymar nem kellett Európában senkinek, ő is a szaúdi ligában köthet ki

Minich Réka

Publikálva 14/08/2023 - 20:20 GMT+2

A szaúdi liga az idei nyár legnagyobb szerzeményét húzhatja be: Neymar az Al-Hilalhoz szerződik. A Paris Saint-Germain brazil támadója korábban világrekordot jelentő összegért tette át a székhelyét Párizsba, most pedig még mindig majdnem 100 millió eurót fizetnek érte. Neymar kétéves szerződést köthet és a fizetése nagyjából annyi lesz, mint Cristiano Ronaldóé.

Neymar megegyezett az Al-Hilal csapatával

Neymar személyében a szaúdi Al-Hilal végre igazi szupersztárt szerzett magának, miután korábban Messit és Mbappét is megpróbálták szerződtetni.
Neymar 6 év után távozik a Paris Saint-Germain csapatától, ha az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton is átmegy. A brazil támadó két évre ír alá a szaúdi klubnál és ezzel ő lesz a liga legnagyobb nevű nyári szerzeménye. A párizsi klubnál egyértelműek a változások, a sokévi költekezés után muszáj visszafogniuk magukat, hogy a pénzügyi fair play szabályainak megfeleljenek.
Neymar távozása már hetek óta a levegőben lógott, Luis Enrique a nyitófordulóban még a keretből is kihagyta. A brazil szívesen maradt volna, de a spanyol edző már nem számolt vele, viszont komoly érdeklődés nem volt iránta más európai kluboktól, így maradt Szaúd-Arábia.
Neymar 6 évvel ezelőtt világrekordot jelentő 220 millió euróért szerződött a Barcelonától Párizsba, így szinte teljesen biztos volt, hogy komoly veszteség lesz, ha eligazol. A szerződéséből még két év volt hátra, de egy majdnem 32 éves játékosért így is komoly pénz az, a majdnem 100 millió euró, amit az Al-Hilal fizet érte.
Korábban a párizsi klub komoly pénzbírságot kapott azért, mert túlköltekeztek, így kénytelenek voltak spórolásba kezdeni. A katari tulajdonosok célját nem sikerült elérni, a Neymarral kezdődő „galaktikus” korszakban nem sikerült elhódítani a Bajnokok Ligája-trófeát. Idén nyáron távozott Sergio Ramos és Lionel Messi is, így a legnagyobb nevű játékosok közül csak Kylian Mbappé maradt, de nagy kérdés, hogy őt meddig tudják megtartani.
A legújabb trend szerint fiatalabb játékosokat szerződtetnek, akik mellé helyi tehetségek beépítését is tervezik. A jelenleg is tartó átigazolási időszakban eddig megszerezték Ousmane Dembélét, Hugo Ekitiket, Milan Skriniart, Marco Asensiót, Lee Kang-int, Manuel Ugartet és Gonçalo Ramost is.
Neymar párizsi évei vegyesek voltak, hiszen mindenki tőle várta, hogy a legnagyobb sikerekig elvezesse a klubot, de – főleg az elmúlt években – a sérülések nem segítették abban, hogy vezére lehessen a csapatnak a pályán. Az itt töltött 6 szezonban mindössze egyszer tudott 30 meccsnél többen pályára lépni, de így is lőtt 118 gólt.
A brazil a szaúdi liga egyik legnagyobb sztárja lesz, Cristiano Ronaldo téli leigazolása után olyan játékosok érkeztek nyáron, mint Karim Benzema, N’Golo Kante és Roberto Firmino. A rijádi csapatban Neymar együtt játszhat Kalidou Koulibalyval, Ruben Nevessel és Malcommal, az edzője pedig Jorge Jesus lesz.
Forrás: The Guardian
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés