Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Botrányosan távozhat Szaúd-Arábiából a rekordigazolás a Premier League-be

Nagy Benjámin

Publikálva 05/10/2023 - 20:26 GMT+2

Jota a Skóciában triplázó Celtic egyik legjobbjaként, 24 évesen, élete csúcsformájában, több európai csapat ajánlatát elutasítva szerződött idén nyáron Szaúd-Arábiába, az Al-Ittihadhoz. A portugál szélső rekordigazolás volt a dzsiddai klubnál, ám valószínűleg már nagyon bánja, hogy a temérdek pénzt választotta – most Londonból dobhatnak mentőövet neki.

Jota, Al-Ittihad

Fotó: AFP

Az első hetekben semmi gond nem volt, hiszen már a július végi, Esperance Tunis elleni mérkőzésen bemutatkozhatott új csapata színeiben. Mivel egyrészt 25 millió fontért, klubrekordot jelentő összegért vették meg őt a szaúdiak, heti 200 ezer fontos fizetést írt alá, másrészt az edzője, Nuno Espírito Santo a honfitársa is egyben, joggal gondolhatta úgy, hogy a következő három évben remek dolga lesz. Ráadásul úgy jelentették be őt, mint a klub új szuperhősét:
A folytatás azonban nagyon nem alakult jól. Az első bajnokin, az Al-Raed ellen mindössze 17 percet kapott csereként, majd sorrendben 16, 24, 49 és 31 percet játszott – a 49-et is csak azért, mert Karim Benzemát az első félidőben le kellett cserélni az Al Wehda otthonában, igaz, ezen a meccsen gólt is szerzett. Az azóta rendezett három bajnokin, valamint az Olmaliq elleni ázsiai BL-találkozón már a keretben sem volt.
A furcsaságok valahol augusztus végén kezdődtek, amikor felröppent a nemzetközi sajtóban, hogy Mohamed Salah leigazolása esetén Jota távozhat. A szaúdi csapatok ugyanis maximálisan nyolc légióst szerepeltethetnek a keretben, márpedig akkor Jota lett volna a „felesleges” nyolcadik, akit Salah váltott volna. A Liverpool egyiptomi klasszisa nem érkezett, ám jelenleg Benzema, N’Golo Kanté, Fabinho, Luiz Felipe, Igor Coronado, Romarinho, Marcelo Grohe, valamint Abderrazak Hamdallah is Jota előtt jár a sorban.
A portugál tehát létszámfelettivé vált, sőt, nincs is regisztrálva a keretbe. Hogy ennek pontosan mi az oka, nem tudni, az viszont biztos, hogy Jota és a menedzsere tárgyal a klub vezetőségével az ügy megoldásáról – ami az lenne, hogy felbontják a szerződését.
A hírek szerint a Tottenham tárt karokkal várja őt, hiszen a csapat vezetőedzője, Ange Postecoglouval együtt dolgoztak a Celticben, ráadásul az ausztrál tréner kifejezetten kérte a Spurs vezetőit nyár elején, hogy próbálják meg leigazolni Jotát nyár elején. Augusztus végén, a Salah-hír megjelenésekor szintén érdeklődtek, ám végül Brennan Johnsont szerződtették a Nottingham Foresttől.
A Tottenham mellett a Brentford, a Crystal Palace, az Everton, a Fulham és a West Ham is figyeli őt, emellett a Celtic nyitott arra, hogy visszavigye Glasgow-ba.
Az Al-Ittihad a hírek szerint dönthet úgy is, hogy nem bontja fel a szerződését, egyelőre megtartja őt, majd a januári átigazolási időszakban pénzért értékesíti.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés