Annyira a Juve-Roma kettősre koncentrálunk, hogy észre sem vettük, mi zajlik mögöttük.
Veretlenül és mindössze két kapott góllal a Sampdoria áll a Serie A harmadik helyén. Nem a Milan, nem az Inter. A Sampdoria.
Hat forduló elteltével csak két döntetlen "rontja" az összképet, de a genovai derbi az övék lett. Márpedig Genovában talán ez a legfontosabb.
Labdarúgás
Közel a BL-induláshoz a szezon meglepetéscsapata, az edző mégsem marad
14 ÓRA
Nincsenek millióért igazolt sztárok, és nincsenek a valóságtól elrugaszkodott fizetések. Az évente 800.000 eurót kereső - és sokak által az olasz válogatottba követelt - Gabbiadini például a Juve kereseti listáján csak négy játékost előzne meg. Az elég gyengén kezdő Internél mindössze a huszonegyedik lenne...

Tizenkilenc élvonalbeli góljából, tizenkettőt a Sampban szerzett. Gabbiadini ebben az idényben már háromnál jár

Fotó: Eurosport

A sikeres idénykezdet nagyban a nyugodt anyagi helyzetnek köszönhető. Június óta az olasz filmszakmában elég nagy névnek számító -  egyébként római születésű, és nem titkoltan az AS Romának is szorító - Massimo Ferrero a klub elnöke. A Samp 63 éves új tulajdonosa igazán feltűnő egyéniség, az olasz médiában sokszor a vicces bejátszások és interjúk egyik főszereplője. Nem mellesleg, a csapat 15 milliós adóssága ellenére is belevágott az üzletbe, amely szemmel láthatóan a szívügye (a legutóbbi, Atalanta elleni győzelem után ÍGY ünnepelt).
Száztizenkilenc nap elteltével Ferrero a teljes pesszimizmusból az optimizmusba fordította át Sampdoria szurkolóit. Most már érezhető, az együttesnek van jövője. És jövőképe.
Természetesen a szakmai munka sincs rossz kezekben, Siniša Mihajlović igazán remek munkát végez. A játékosok rajonganak érte, és Gabbiadini szerint a szerb edző "ha nyerni fogtok, jár a plusz szabadnap" kijelentése is minden esetben kellő motivációt biztosít.
Ami a spanyol első osztályban a Sevilla, a Bundesligában a Mönchengladbach, vagy Angliában a Southampton, az a Serie A-ban a Sampdoria.
Egy, a nagyokhoz képest szerény költségvetéssel rendelkező csapat, amely kiválóan kezdte a szezont.
A Serie A 10 legtöbbet fizetésre költő csapata, és a legjobban kereső játékosok:Juventus - 118 millió. Top: Tevez 4,5 / Buffon 4 / Vidal 4Roma - 98 millió. Top: De Rossi 6,5 / Borriello 3,5 / Pjanic 3,2Milan - 94 millió. Top: Torres 4 / Mexes 4 / Montolivo 3,5Inter - 70 millió. Top: Vidic 3,2 / Palacio 3,2 / Hernanes 3Napoli - 70 millió. Top: Higuain 5,5 / Zuniga 3,2 / Hamsik 3Fiorentina - 56 millió. Top: Gomez 4,25 / Rossi 2,4 / Aquilani 1,8Lazio - 55,1 millió. Top: Klose 2 / Cana 1,5 / Ederson 1,5Palermo - 30 millió. Top: Sorrentino 0,9Sampdoria - 28 millió. Top: Romero 1,7Sassuolo - 28 millió. Top: Berardi 1,1
Labdarúgás
Elhúzódó bajnokavatás, éleződő kiesési csaták
16 ÓRA
Labdarúgás
Fegyveres betörők rabolták ki az AS Roma sztárját
19 ÓRA