Egészen hihetetlen oka vannak, hogy a Bayern München csatára, Eric Maxim Choupo-Moting nem lesz ott a kameruni válogatott következő mérkőzésein. Állítólag a szövetség a focista helyett saját e-mail-címére küldte el a válogatott meghívót.


A Bild információi szerint egészen furcsa hiba miatt kénytelen a kameruni válogatott a következő Zöld-foki szigetek és Ruanda elleni Afrika-kupa selejtezős mérkőzéseken nélkülözni legnagyobb sztárját, a Bayern Münchenben focizó Eric Maxim Choupo-Motingot. Nem sérülés vagy az utazási korlátozások állnak a háttérben, nem az edző nem számolt a csatárral, és Choupo-Moting sem utasította vissza a meghívót, egyszerűen csak nem érkezett meg az e-mail. A kameruni szövetség állítólag saját e-mail címére küldte el a meghívót, a játékos hiába várta, csak nem érkezett meg a válogatott behívó.
Nagy meglepetést jelentett a kameruni keret bejelentésekor, hogy nem szerepel Choupo-Moting neve a listán, aki gyakran a csapatkapitányi karszalagot is viseli. A válogatott portugál szövetségi kapitánya, Antonio Conceicaoa egy sajtótájékoztatón azzal magyarázta a játékos hiányát, hogy Choupo-Moting nem reagált a szövetség megkeresésére. A csatár édesapja, aki menedzsere is egyben, tagadja ezt, szerinte fia semmiféle válogatott meghívót nem kapott.
Foci-vb
Hidegrázós öltözői jelenet, ami a foci-vb legnagyobb fordulatát hozta – videó
2 ÓRÁJA
„A szövetség megkeresett engem, hogy mégis mi történt. Felvettem a kapcsolatot a Bayern Münchennel, akik szintén megerősítették, hogy nem kapták meg a meghívót”- mondta el Choupo-Moting édesapja a Naja Tv-nek.

Kamerun.jpg

Fotó: Eurosport

Szerinte fia készen állt arra, hogy pályára lépjen a válogatottban, és a Bayern is áldását adta volna rá, de a meghívó sosem érkezett meg.
„Úgy néz ki, mint ha rossz email címre küldték volna. Számomra ez a professzionalizmus teljes hiányát mutatja. Ha kiküldik a meghívókat, küldjék a jó címre. Ha ez nem történik meg, nem értem, miért Maxim vagy a klub hibája”
- dühöngött a kameruni csatár édesapja.
Choupo-Moting apuka állítása szerint a kameruni szövetség később elnézést kért a Bayern Münchentől, és elismerték, hogy ők hibáztak, rossz helyre küldték az e-mailt, és hibájukat csak hétfőn vették észre. S ha a Bild értesüléseinek hinni lehet, a rossz cím, ahová a meghívó ment, az maga a szövetség saját postafiókja volt.
Az egészen szürreális történet következménye, hogy Kamerun legjobb játékosa nélkül lép pályára következő két Afrika-kupa selejtezős mérkőzésén. Ez azonban olyan szempontból nem jelent túl nagy drámát, hogy az együttes már korábban biztosította helyét a tornán, így nincs igazi tétje a két találkozónak. A szövetség pedig legközelebb kétszer is megnézi, hova küldik az e-maileket. 
via tz.de
Foci-vb
Ma a foci-vb-n: a Neymar nélküli (?) Brazília és a CR-rel szereplő Portugália is tovább robogna
3 ÓRÁJA
Foci-vb
Foci-vb: Egy szinte ismeretlen cserecsatár mentett pontot a németeknek
11 ÓRÁJA