Marco Rossi szövetségi kapitány 26 fős keretet hirdetett a magyar labdarúgó-válogatott márciusi világbajnoki selejtezőmérkőzéseire.


A behívott játékosok között hosszú idő után újra ott van a télen a Ferencvárostól az MTK Budapesthez igazolt Varga Roland, valamint először kapott meghívót a Puskás Akadémia két futballistája, a támadó Géresi Krisztián és a kapus Tóth Balázs.
"Ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton. Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok" - mondta a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának az olasz szakvezető. Megjegyezte, ezúttal nem tud olyan kerettagról, akinek a karanténszabályok miatt idő előtt kellene elhagynia a válogatottat, ugyanakkor azért hívott meg 26 játékost, hogy minden helyzetre fel legyenek készülve.
Foci-vb
Belefért Ronaldo padoztatása, bődületes kiütéssel nyert Portugália
8 ÓRÁJA
A visszatérők és újoncok kapcsán az 56 éves tréner kiemelte, hogy Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Szerinte ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szüksége van. Hozzátette, ő azért még nincs csúcsformában, de bízik benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez.
Grund FC-ből a vb közelébe - mit adott az idei ősz a magyar válogatottnak? | Eurosport
Csütörtöki, törökök elleni győzelmével a magyar válogatott megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája B-divíziójában , ezzel Marco Rossi 2,5 éves kapitánysága legnagyobb sikerét érte el. Hogy jutottunk el idáig? Erre keressük a választ. 2018 júniusában úgy vette át a magyar válogatott kapitányi szerepét Marco Rossi, hogy elődje, George Leekens négy barátságos meccsen három sima hazai vereség mellett egy döntetlent tudott elérni Belaruszban.
"Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban" - fogalmazott a kapusposztról Rossi, egyúttal kitért Gazdag Dánielre is, akire eredeti pozíciójában, azaz középpályásként számít, nem előretolt ékként, amit jelenleg játszik a Budapest Honvédban.
Az ágyéksérüléssel bajlódó Szoboszlairól kifejtette, ő is csak annyit tud, hogy felépülőben van, de nincs konkrét időpont a visszatérésére, így meg kell várni a következő hetek fejleményeit. Hozzátette, nehéz pótolni őt, mert nem véletlenül a Leipzig középpályása a keret legértékesebb játékosa.
"Lengyelország ellen fontos lenne a három pont megszerzése, de akár egy ponttal is elégedett lennék. Képtelen vagyok döntetlenre felkészíteni a válogatottat, mindig a győzelem a cél, azonban alakulhat úgy az összecsapás, hogy védekezésre kényszerülünk" - mondta az M4 Sporton közvetített sajtótájékoztatón az első vb-selejtezőről Rossi, aki szerint a világ jelenlegi legjobb játékosának, Robert Lewandowskinak a semlegesítését jószerivel senki nem tudta megoldani. Úgy vélte, Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak ebben kulcsszerepe lehet, mivel jól ismerik a Bayern München lengyel csatárát.
Rossi az utána következő San Marinó-i és andorrai fellépésen kötelezőnek nevezte a győzelmet, viszont hangsúlyozta, hogy ehhez kellően komolyan kell venni a két ellenfelet.
A magyar válogatott március 25-én a Puskás Arénában fogadja a lengyel gárdát, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz. A válogatott itthon játszó tagjai jövő csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására.
Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, de legalább 40 év után újra tétmeccset játszunk az angolokkal | Eurosport
A magyar válogatott angol és lengyel ellenfele miatt inkább a pótselejtezős lehetőségben gondolkodhat a katari vb-selejtezőt illetően. Ami viszont biztos: Budapestre jöhet jövőre Harry Kane és Robert Lewandowski is. A magyar válogatott az I jelű hatcsapatos csoportba került Angliával, Lengyelországgal, Albániával, Andorrával és San Marinóval.
A magyar labdarúgó-válogatott kerete:kapusok:Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia FC)
védők:
Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szalai Attila (Fenerbahce), Willi Orbán (RB Leipzig)
középpályások:Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Parizan Beograd), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)
támadók:Géresi Krisztián (Puskás Akadémia FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)
MTI
Foci-vb
Luis Enrique egy dolgon változtatna, vállalja a felelősséget a spanyolok kieséséért
8 ÓRÁJA
Foci-vb
"Mbappéból csak egy van" – nevetett az angol szélső a francia klasszissal való összehasonlításon
9 ÓRÁJA