Korábbi lipcsei mestere nagyra tartja a Bayern kulcsemberét.

Az RB Leipzig korábbi vezetőedzője, Achim Beierlorzer a Bayern München középpályását, Joshua Kimmichet a portugál szupersztárhoz, Cristiano Ronaldóhoz hasonlította. Beierlorzer 2015-ben rövid ideig edzette csak Kimmichet Lipcsében, de már akkor is lenyűgözte a most 26 éves játékos szemlélete. Kimmich a szakmai áttörést a Leipzig csapatában érte el, mielőtt 2015-ben a Bayernbe igazolt volna. Ex-mestere szerint hasonló gondolkodásmóddal rendelkezik, mint az ötszörös aranylabdás Ronaldo.
Remek játékos, aki önkritikus és egy kicsit sem arrogáns.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - USA - New Zealand - Labdarúgás – Olimpiai főhírek
2 ÓRÁJA
Hozzátette, hogy az olyan játékosok, mint Kimmich és Ronaldo "példaképek, mert soha nem elégednek meg önmagukkal, és mindig a saját játékuk fejlesztésén dolgoznak. Ha Jo-ra gondolok, mindig mosolyognom kell, mert minden sikere ellenére emberként nem változott. Még mindig ugyanaz a srác, aki minden edzőmeccsen keményen versenyzett. Ezt kell tovább tartania."
Kimmich a Stuttgart csapatában nevelkedett, 2013-ban szerződött Lipcsébe, 2015-ben a VfB-hez, majd 2015-ben lett a Bayern München játékosa. Az elmúlt években a nemzetközi futball egyik legkiválóbb középső középpályásává nőtte ki magát. Kimmichnek nincsenek igazi gyengeségei a játékában, mivel védekező és támadó szerepekben is működhet a középpályán. A Bayernnel már mindent elhódított, öt bajnoki címe van már a Bundesligában, három Német Kupát és egy Bajnokok Ligáját is nyert már.

Kimmich a Bayern középpályájának egyik ura

Fotó: Imago

Az önéletrajzából egy dolog hiányzik, a német válogatottal egy világverseny aranyérme.
Tavaly Hans-Joachim Watzke, a BVB vezérigazgatója Joshua Kimmichet nevezte meg annak a játékosnak a Bayernből, akit a legszívesebben leigazolna a nagy riválistól. Ez a joggal agyondicsért játékos első 113 bayernes Bundesliga-meccsén mindössze 15 alkalommal kezdett a középpálya közepén, mindig csak akkor szerepelt ott, amikor Thiago Alcantara, Leon Goretzka és korábban Xabi Alonso pihenőt kapott.
A Transfermarkt 99 millió euróban (84 millió font / 116 millió dollár) határozta meg az értékét, de eddig nem adta jelét annak, hogy eligazoljon a bajoroktól, bár a múlt hónapban azt mondta, hogy álomszerű lenne, ha a Juventus támadója, Ronaldo vagy a Barcelona zsenije, Lionel Messi mellett játszhatna minden nap.
via goal.com
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Netherlands - Brazil - Labdarúgás – Olimpiai főhírek
2 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Great Britain - Japan - Labdarúgás – Olimpiai főhírek
2 ÓRÁJA