Korábbi lipcsei mestere nagyra tartja a Bayern kulcsemberét.

Az RB Leipzig korábbi vezetőedzője, Achim Beierlorzer a Bayern München középpályását, Joshua Kimmichet a portugál szupersztárhoz, Cristiano Ronaldóhoz hasonlította. Beierlorzer 2015-ben rövid ideig edzette csak Kimmichet Lipcsében, de már akkor is lenyűgözte a most 26 éves játékos szemlélete. Kimmich a szakmai áttörést a Leipzig csapatában érte el, mielőtt 2015-ben a Bayernbe igazolt volna. Ex-mestere szerint hasonló gondolkodásmóddal rendelkezik, mint az ötszörös aranylabdás Ronaldo.
Remek játékos, aki önkritikus és egy kicsit sem arrogáns.
Premier League
Fejetlen csirkeként száguld az önmegsemmisítés felé az angol klub
EGY ÓRÁJA
Hozzátette, hogy az olyan játékosok, mint Kimmich és Ronaldo "példaképek, mert soha nem elégednek meg önmagukkal, és mindig a saját játékuk fejlesztésén dolgoznak. Ha Jo-ra gondolok, mindig mosolyognom kell, mert minden sikere ellenére emberként nem változott. Még mindig ugyanaz a srác, aki minden edzőmeccsen keményen versenyzett. Ezt kell tovább tartania."
Kimmich a Stuttgart csapatában nevelkedett, 2013-ban szerződött Lipcsébe, 2015-ben a VfB-hez, majd 2015-ben lett a Bayern München játékosa. Az elmúlt években a nemzetközi futball egyik legkiválóbb középső középpályásává nőtte ki magát. Kimmichnek nincsenek igazi gyengeségei a játékában, mivel védekező és támadó szerepekben is működhet a középpályán. A Bayernnel már mindent elhódított, öt bajnoki címe van már a Bundesligában, három Német Kupát és egy Bajnokok Ligáját is nyert már.

Kimmich a Bayern középpályájának egyik ura

Fotó: Imago

Az önéletrajzából egy dolog hiányzik, a német válogatottal egy világverseny aranyérme.
Tavaly Hans-Joachim Watzke, a BVB vezérigazgatója Joshua Kimmichet nevezte meg annak a játékosnak a Bayernből, akit a legszívesebben leigazolna a nagy riválistól. Ez a joggal agyondicsért játékos első 113 bayernes Bundesliga-meccsén mindössze 15 alkalommal kezdett a középpálya közepén, mindig csak akkor szerepelt ott, amikor Thiago Alcantara, Leon Goretzka és korábban Xabi Alonso pihenőt kapott.
A Transfermarkt 99 millió euróban (84 millió font / 116 millió dollár) határozta meg az értékét, de eddig nem adta jelét annak, hogy eligazoljon a bajoroktól, bár a múlt hónapban azt mondta, hogy álomszerű lenne, ha a Juventus támadója, Ronaldo vagy a Barcelona zsenije, Lionel Messi mellett játszhatna minden nap.
via goal.com
Labdarúgás
Elhunyt a BL-rekorder legenda, Puskás Ferenc egykori csapattársa
5 ÓRÁJA
Serie A TIM
Hazai pályán botlott a Milan, győzelmével közelít a Napoli
19 ÓRÁJA