Nemrég India legkisebb államában, a mindössze 3700 km2 területű Goában avattak szobrot korunk egyik legjobb labdarúgójának, de nem elég, hogy az alkotás nem igazán emlékeztet Cristiano Ronaldóra, de még a helyiek ellenszenvét is kiváltotta.

A mai India 1947-ben nyerte el függetlenségét, Goa viszont még közel 15 évig portugál uralom alá tartozott, és a területen katonai önkényuralmi rendszer működött. 1961-ben kétnapos háború után szabadította fel az indiai hadsereg.
A szobrot Calangute városában emelte a helyi vezetés, abban reménykedve, hogy Ronaldo inspirációt jelent majd a helyieknek, ám a lakosok egy részét inkább az elnyomás időszakára emlékezteti. Emiatt többen fekete zászlókkal felvonulva tüntettek az avatást követő héten, és azt is nehezményezték, hogy ha már inspiráló szobrot akartak, miért nem egy goai sportolót ábrázol?
Premier League
Cristiano Ronaldo hisztizett a lecserélésekor, az MU edzője is reagált a viselkedésére
20/01/2022 14:48
„Ronaldo a világ legjobb játékosa, de akkor is egy goai futballistáról kellett volna mintázni a szobrot” – mondta az AFP-nek Micky Fernandes, aki helyi származásúként egyszer szerepelt az indiai válogatottban.
Az uralkodó párt helyi minisztere, Michael Lobo szerint viszont helyes döntés volt egy olyan sztárt választani, aki nem csak országos, de nemzetközi szinten is kiemelkedő volt, hiszen ez lelkesítheti a helyi fiatalokat.
Sok-sok ezer kilométer távolságból érzéketlen lenne bármit is mondani a helyiek Portugáliához fűződő érzéseiről, ahhoz viszont nem kell goainak lenni, hogy az ember megállapítsa, ez a szobor megint nem hasonlít Cristiano Ronaldóra.
https://i.eurosport.com/2022/01/01/3279252.jpg
Premier League
Úgy néz ki, CR-nek eddig tartott 2022 derülátó része
14/01/2022 17:03
Premier League
Valakinek több idő kell a Manchester Unitednél, de ki ez a valaki, Ronaldo vagy Rangnick?
13/01/2022 08:14