A rendkívül zsúfolt versenynaptár miatt futballmaratonra számít idén Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel csatára.


"Ez az év nagy kihívás lesz minden csapat számára. A február és a március rendkívül nehéz lesz, már a tavalyi év végén elkezdtem ezen gondolkodni, és felkészülni erre a maratoni időszakra" - nyilatkozta a Przeglad Sportowy című lengyel lapnak.
Hozzátette, a frissességre nemcsak a következő hónapokban, hanem júniusban is szükség lesz, így a rotáció kulcsfontosságú tényezőnek ígérkezik minden csapatnál.
Premier League
Fejetlen csirkeként száguld az önmegsemmisítés felé az angol klub
EGY ÓRÁJA
A 32 éves Lewandowski tavaly mind az öt lehetséges trófeát megnyerte a Bayern Münchennel, ráadásul gólkirály lett a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában, megválasztották az év legjobb játékosának a nemzetközi és az európai szövetségnél, hazájában pedig ő lett az év sportolója.

RobertL.jpg

Fotó: Eurosport

A csatár elárulta, hogy a Bajnokok Ligája megnyerése volt számára a legfontosabb a tavalyi esztendő során.
"A döntőben a végső sípszó után felszabadultak bennem az érzelmek, mert gyermekkorom álma vált valóra" - nyilatkozta. Hozzáfűzte, amikor a Chelsea legyőzése után Lisszabonba repültek, már biztosak voltak benne, hogy elnyerhetik a címet.
Lewandowski arról is beszélt, hogy "nagyszerű és csodálatos dolog lenne", ha sikeresen szerepelnének a lengyel válogatottal az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon, de az jelenleg olyan távolinak tűnik, hogy még nem tudja, megvalósítható-e.
"Ha a szurkolók büszkék lennének arra, ahogyan teljesítünk, az számomra jó eredmény lenne, függetlenül attól, hogy trófeával zárjuk-e le a szereplésünket, vagy nem" - vélekedett a lengyel válogatott csapatkapitánya.
MTI
Labdarúgás
Elhunyt a BL-rekorder legenda, Puskás Ferenc egykori csapattársa
6 ÓRÁJA
Serie A TIM
Hazai pályán botlott a Milan, győzelmével közelít a Napoli
19 ÓRÁJA