A hétvége óta egyre nagyobb kérdés Franck Ribéry világbajnoki szereplése. A Bayern München szélsője hátfájdalomtól szenved, emiatt hazája egyik felkészülési mérkőzésén sem tudott pályára lépni. Sőt, jelenleg még az edzéseket is ki kell hagynia. Ő azt mondja, tanult a múltból, csak akkor utazik pályafutása harmadik – és minden valószínűség szerint utolsó – világbajnokságára, ha 100%-os állapotban van. Tavaly novemberben az ukránok elleni pótselejtező visszavágóján ugyanis – egy másik sérülés miatt – összeszorított fogakkal játszott, és utána hónapokig szenvedett miatta. Ráadásul az akkor egyetlen mérkőzés volt, most az optimisták hetet terveznek...
A 31 éves játékos a legprofibb orvosokkal egyeztet, köztük Gérard Saillant-nal, az ortopéd professzort hívták Michael Schumacherhez is Grenoble-ba, de korábban ő operálta a brazil Ronaldót is. De ahogyan a csapathoz közeli forrásoktól tudni lehet, Ribéry nagyon szenved, és ezzel egyetlen orvos sem tud sokat kezdeni. Amióta csatlakozott a kerethez, különedzéseket végzett, csupán 45 perc volt, még a norvégokkal szembeni meccs előestéjén, amit együtt gyakorolt a csapattal.
A Paraguay-meccs után jelenleg mindenki a két napos pihenőjét tölti. Holnap délelőtt fél 12-kor viszont a 22 másik játékossal egyetemben neki is jelentkeznie kell Clairefontaine-ben. Ott is lesz, a kérdés sokkal inkább az, képes lesz-e edzeni. Egyöntetű vélemény, amennyiben sem csütörtökön, sem pénteken nem megy majd neki, kihúzzák a listáról, még a Jamaika elleni utolsó európai felkészülési mérkőzés előtt. Mert hiába jelölték ki a kapitányok a 23-as, véglegesnek mondott kereteket, a szabályok értelmében egészen csapatuk első világbajnoki találkozóját megelőzően 24 órával változtathatnak rajta, amennyiben a FIFA illetékesei az orvosi papírokat láttán megerősítik, hogy a játékos, akit ki szeretnének húzni, valóban sérült. Ilyenkor a szabály értelmében bárkit be lehet hívni, tehát még olyan labdarúgót is, aki még a tartalékok között sem szerepelt.
Premier League
Cavani további egy évig marad a Unitednél
8 ÓRA

Egyelőre csak könnyített munkát végezhet

Fotó: Eurosport

A csapattársai természetesen nagyon tisztelik. Pontosan tudják, mennyire fontos tagja a válogatottnak, ahogyan már nyolc évvel ezelőtt Németországban is az volt. Éppen ezért türelmesek. Ugyanakkor ő is a profi futball áldozata, egy „elhasznált katona”, akinek most pont az nem áll a rendelkezésére, amire igazán nagy szüksége lenne: idő. Ráadásul a hírek szerint korábban már két hétig nem csinált semmit, április 29., a Real elleni BL-búcsú után ennyit pihent, és csak akkor kezdte el a felkészülést a Dortmund elleni kupadöntőre, amin végül a padon kezdett, de fél óra elteltével beállt Lahm helyére, hogy aztán a hosszabbításban lecserélje Guardiola.
A franciák már most viszonyítanak. Mondván, nem akkora dráma, ha nem lesz ott a tornán, mintha Michel Platini, Zinédine Zidane, adott esetben Thierry Henry maradt volna le egyről. Viszont nagyobb gond, mint Jean-Pierre Papin vagy Éric Cantona hiánya. Azt azért megemlítik, hogy a selejtezőkben óriási szükség volt rá, sokat tett azért, hogy a franciák egyáltalán kiutazhassanak Brazíliába. De ha nagyjából 60%-os fizikális állapotban lesz, azzal sokra nem mennek, mert a játéka legfontosabb elemei épülnek az erejére. Bixente Lizarazu, a L'Équipe és a TF1 szakértője is arról ír, egy csapatnak, amely messzire szeretne jutni, szüksége van a legjobbjaira, de a legjobb állapotukban. Ráadásul adott esetben ezzel együtt játszhatna a jó formában lévő Giroud, valamint Karim Benzema, aki korábban már szerepelt a bal szélen a Realban, igaz, a mögöttünk hagyott szezonban Ancelotti középen számított rá. Ha a madridi lesz az első számú center, akkor Ribéry helyén Valbuena vagy Griezman kerülhet szóba. De ezek még csak feltételezések.
Abban ő és nagyjából mindenki egyetért, hogy amennyiben Ribéry nem játszik Jamaika ellen, keresztet vethet Brazíliára. Most a Côte d'Azurön pihen. Sokan örülnének, ha hirtelen sokkal hosszabb lenne a szabadságuk, ő azonban nem. Pedig egyre nagyobb rá az esély.
OTP Bank Liga
Távozik a Ferencvárostól a 39-szeres magyar válogatott
11 ÓRA
Bundesliga
Szoboszlai Dominik érkezése óta először edzett a Lipcsével
12 ÓRA