Profi játékos lett a Liverpool legendás labdaszedő fiúja.

A 2019-es Liverpool-Barcelona Bajnokok Ligája-elődöntő az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb párharca. Az angolok 3:0-ás hátrányt dolgoztak le a liverpooli visszavágón, és 4:0-ás hazai győzelemmel bejutottak a BL-döntőbe, amit később meg is nyertek. A negyedik liverpooli gól Trent Alexander-Arnold gyorsan elvégzett, szemfüles szöglete után Divock Origi révén született meg, mint utólag kiderült, a labdát nagyon gyorsan Alexander-Arnoldhoz juttató liverpooli labdaszedő fiú közreműködésére is szükség volt ehhez. A szurkolók és a média hamar fel is kapták a labdaszedő srácot, aki a liverpooli továbbjutás egyik hősévé vált, noha utólag kiderült, hogy a labdaszedőket előre figyelmeztették, a Barcelona védői lassan rendeződnek, így megéri gyorsan begyűjteni a labdákat.
Premier League
Salah hosszabbított a Liverpoollal
15 ÓRÁJA
Az ismertté vált labdaszedő, Oakley Cannonier, jelenleg 17 éves, s a napokban aláírta első profi szerződését Liverpoolban, miután a klub U18-as csapatában meggyőző teljesítményt nyújtott az elmúlt szezonban. A Liverpool akadémiáján nevelkedő fiatal csatár egyelőre még nem Jürgen Klopp együttesében kap lehetőséget, hanem az U23-as csapatban bizonyíthat.
Ha Cannonier a pályán is hasonló játékintelligenciával rendelkezik, és hasonlóan gyorsan reagál, mint a 2019-es a BL-elődöntőben, akkor jó esélye lehet arra, hogy később a felnőttek között is bemutatkozhasson. A Liverpool továbbjutása után Jose Mourinho sem győzte dicsérni a fiatal labdaszedőt.
„Egy igazi futballklubnál minden részlet nagyon, nagyon fontos. A fiú nagyon intelligens, nagyon tisztán lát”- mondta el Mourinho két évvel ezelőtt az RT-nek.
A Liverpool hivatalos honlapján jelentette be a labdaszedőként ismertté vált focista szerződtetését, aki 12 évesen szülővárosából, Leedsből érkezett Liverpoolba, és tavaly első szezonját teljesítette az U18-as csapatnál.
Természetesen még hosszú út vár Cannonierre, hogy a felnőttek közé verekedje magát, és játékosként is részt vehessen egy Bajnokok Ligája-elődöntőben. Abban azonban biztosak lehetünk, ha megadatik neki ez a lehetőség a jövőben, sokszor levetítik neki labdaszedői bravúrját.

Oakley Cannonier

Fotó: Getty Images

Labdarúgás
100 milliós játékosok, akikkel nagyon csúnyán mellényúltak a sztárklubok
27/06/2022 17:07
Premier League
Olyan pofátlanul gazdagok az angol klubok, hogy csak egymásnak adhatják el a sztárjaikat
27/06/2022 09:57