Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kiütéssel nyert a covid! – a Belenenses 9 játékossal állt ki a Benfica ellen

Farkasvölgyi Gábor

Frissítve 28/11/2021 - 10:38 GMT+1

A Belenenses csak kilenc játékost tudott nevezni a Benfica elleni mérkőzésre, ám a dráma itt még nem ért véget.

Belenenses

Fotó: AFP

Drámai körülmények között rendezték meg a portugál labdarúgó-bajnokságban a Belenenses – Benfica összecsapást.

A hazaiakat olyannyira sújtotta a koronavírus, hogy mindössze kilenc játékossal tudtak csak kiállni a bajnoki fordulót a harmadik helyről váró Benfica ellen. A dráma itt még nem ért véget, a vendéglátók később a már mérkőzés sem tudták befejezni.
Lassan két éve már, hogy a mindennapi életünk részéve vált a covid, amely kisebb nagyobb szünetektől eltekintve folyamatosan keseríti az emberek életét világszerte. Természetesen a sportvilágot sem kíméli a világjárvány, ám olyan történetet, amely a portugál bajnokságban esett meg a szombati játéknapon, eleddig nem nagyon hallottunk.
Történt ugyanis, hogy a Belenenses hazai pályán a jóval esélyesebb Benficát fogadta, ám mindössze 9 játékossal – köztük két kapussal - tudta csak vállalni az összecsapást, ugyanis a keret többi játékosa a járványprotokoll miatt nem állt a szakvezető rendelkezésére.
A hazaiak a kilenc benevezett játékossal próbálták állni a sarat – az egyik kapus a középpályán volt kénytelen játszani –, ám a jóval esélyesebb és jobb játékerőt képviselő Benfica már az első félidő végére hétgólos előnyre tett szert. A becsület hajtotta a vendéglátókat, ám a második játékrészt már nem tudták végig játszani, ugyanis sérülések miatt hat főre csökkent a mezőnyjátékosok száma. Az ide vonatkozó szabályok szerint a játékvezetőnek nem volt más választása, le kellett fújnia a találkozót, amelyet a benfica végül 7-0-ra megnyert és átvette a vezetést a bajnoki tabellán az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Porto előtt. A Belenenses-nél a hét elején 17 esetben mutattak ki pozitív covid-esetet.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés