Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Pool csékája, Van Dijk teljes felelősséget vállalt az Arsenal második gólja előtti hibájáért

Takács Márton

Frissítve 05/02/2024 - 13:40 GMT+1

A vasárnapi Arsenal-Liverpool Premier League-rangadó a félidőben még 1-1-re állt, de a második félidő borzalmasan alakult a Pool számára, amely végül három gólt kapva és 10 emberrel a pályán szenvedett vereséget. Jürgen Klopp csapatában óriásit hibázott a hazaiak második gólja előtt a csapatkapitány, Virgil van Dijk, aki a meccs után szimpatikus módon teljes felelősséget vállalt a bakijáért.

Jürgen Klopp próbálta vigasztalni Virgil van Dijkot a meccs után

Fotó: AFP

Virgil van Dijk szimpatikusan, önkritikusan nyilatkozott az Arsenal ellen elkövetett hibájáról.
Bukayo Saka, Gabriel Martinelli és Leandro Trossard is betalált vasárnap, így az Arsenal 3-1-es győzelemmel két pontra csökkentette a lemaradását a listavezető, Szoboszlai Dominikot sérülés miatt nélkülöző Liverpoollal szemben az angol bajnoki címért folyó versenyfutás egyik döntő mérkőzésén az Emirates Stadionban.
A parti döntő momentumának bizonyult, amikor a hazaiak a 67. percben megszerezték a vezetést, a vendégek komikus védekezésbeli hibája miatt.
Martinelli egy hosszú labdát üldözött, és megkapta a jutalmát a hajszáért, mivel az Alisson és Virgil van Dijk közötti kommunikációs félreértés lehetővé tette a brazilnak, hogy átlépjen a duón, és a labdát az őrizetlen kapuba helyezze. Mondjuk lökött egyet a holland védőn, és így előnyt szerzett a párharcban, de a klasszis Van Dijkra nem jellemzőek az ilyen kihagyások.
Klopp másik legmegbízhatóbb játékosa, a világ jelenlegi legjobb kapusa, Alisson pedig a londoniak harmadik találatánál nem volt a helyzet magaslatán, amikor Trossard szűk szögből leadott balos lövése a lábai között gurult a kapuba.
A brit Eurosport 4-es, a goal.com pedig 2-es osztályzatot adott a Pool holland kapitányának produkciójára. Ugyanez a brazil hálóőrnél 4-es, illetve 1-es.
A Liverpool csékája, Virgil van Dijk teljes felelősséget vállalt a második félidőben elkövetett hibáért, amely fordulópontnak bizonyult. A holland a meccs után szimpatikus módon, önkritikusan nyilatkozott a sokba kerülő bakijáról.
"Teljes felelősséget vállalok az Arsenal második gólja miatt. Ez egy nagy fordulópontot jelentett a meccsen. Jobban kellett volna csinálnom, jobb döntést kellett volna hoznom, és ez fáj. Fáj nekem és nyilvánvalóan a csapat többi tagjának is. Előtte nagyon jók voltunk, voltak lehetőségeink, domináltunk. A légkör egy kicsit idegesebbé vált.
A fordulópont az én felelősségem. Meg kellett volna próbálnom tisztázni. Nem keresek kifogásokat. A legmagasabb szinten a másodperc töredéke alatt kell meghozni a döntést. Rosszul választottam, sajnos a futballban néha előfordulnak ilyen dolgok. Fáj, mert ilyen esetek nem túl sokszor történtek a pályafutásom során, de ez egy kemény dolog, ki fogom heverni, és tanulni fogok a nem jól sikerült dolgokból.” - mondta Van Dijk a Sky Sportsnak.
picture

Alisson lemaradt, Martinelli gólt lőtt

Fotó: AFP

Jürgen Klopp a sajtótájékoztatón ezúttal sem húzta rá a vizes lepedőt egyik játékosára sem.
"Ez egy nagyon furcsa gól volt. Most beszéltünk az öltözőben minden érintett emberrel, és ez egyszerűen peches volt. Ez nem túl gyakran fordul elő, nem is fog túl gyakran megesni, de megtörtént már, és bármikor jöhet egy ilyen. Nyilvánvalóan egy kicsit nehezebbé tette a dolgunkat.” – kommentálta az Arsenal második találatát Klopp.
Van Dijk és a Liverpool szombaton a Burnley ellen javíthat hazai pályán, míg az Arsenal a West Ham vendége lesz vasárnap.
picture

Van Dijk nem volt elég határozott Trossard gólt érő lövése előtt sem

Fotó: AFP


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés