Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai és Alexander-Arnold bimbózó brománca nem engedi, hogy megosztozzanak a szabadrúgásokon

Takács Márton

Frissítve 07/10/2023 - 18:20 GMT+2

A Liverpool védője, Trent Alexander-Arnold elmagyarázta, hogyan barátkozott össze olyan gyorsan Szoboszlai Dominikkal a magyar középpályás nyári érkezése után. A Bajnokok Ligája-győztes, PL-bajnok Alexander-Arnold szerint ő és Szoboszlai rokonlelkek, hasonló mentalitással rendelkeznek. De azért ez nem elég ahhoz, hogy a szabadrúgások elvégzését az angol átadja csapattársának.

Szoboszlait habitusa teheti jó csapatkapitánnyá

Trent Alexander-Arnold és Szoboszlai Dominik rokonlelkek a Liverpoolban.
Louis, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete
1942 óta szállóigévé vált a Casablanca című film utolsó mondata. Valami ilyesmit mondhatott egymásnak (mínusz Louis) Trent Alexander-Arnold, a Liverpoollal 20-as évei elejére mindent megnyerő (hibrid szerepkörű) hátvéd és Szoboszlai Dominik, a Pool nyári szerzeménye nemrég.
Szoboszlai legalább olyan gyorsan beilleszkedett a világsztárok közé Jürgen Klopp csapatában, mint amilyen sebességgel fut a pályán. Ráadásul eddigi hét bajnoki mérkőzésén 83,6 kilométert robotolt, ebben pedig a legjobb a világ talán legkeményebb bajnokságában.
Az Anfield szurkolói és a csapattársak is hamar el- és felismerték, hogy a magyar válogatott 22 éves csapatkapitánya mennyire tehetséges.
A Pool csapatkapitány-helyettese, a cikkünk megjelenésekor a 25. születésnapját ünneplő Alexander-Arnold például pedig hamar barátságot kötött a középpályással, az angol védő segítette is Szoboszlai adaptálódását.
picture

Szoboszlai Dominik és Trent Alexander-Arnold gyorsan jóban lettek © Liverpool

Fotó: facebook

A Sky Sportsnak nyilatkozva a Bajnokok Ligája-győztes, Premier League-bajnok bekk jellemezte csapattársát, a goal.com szemlézte is a cikket.
"Hasonlít hozzám, hogy őszinte legyek. Azt mondanám, hogy a pályán kívül, a futballtól távol, nagyon nyugodt és laza. Olyankor a gondolataink elkalandoznak a focitól. Amikor viszont futballkörnyezetben vagyunk, az edzőpálya körül, az edzéseken, a meccseken, akkor minden egyes dologért küzdünk, és a legjobbat akarjuk kihozni a játékosokból, akikkel együtt játszunk."
Alexander-Arnold úgy véli, az ő felfogásához Szoboszlai áll a legközelebb az új igazolások közül. Rokonlelkek lettek.
"Azt hiszem, azért jövünk ki olyan jól egymással, mert ugyanazok az elképzeléseink és ugyanaz a mentalitásunk a játékkal kapcsolatban. Mindent beleadunk, eredményeket várunk, és mindketten nagyon versenyképesek vagyunk."
picture

A pályán is nagy a brománc köztük © Liverpool

Fotó: From Official Website

A Sky Sports szerint a Liverpool-szurkolók a közösségi médiában már céloztak is kettejük bimbózó bratyizására. Trent határozottan visszautasítja viszont azt a felvetést, hogy mostantól megosztoznak a szabadrúgásokon Dominikkal.
"Beszélgettem vele, és megmondtam neki, hogy mostantól lekerül a listáról. Megvolt a lehetősége. Megvan benne a szükséges minőség, de a West Ham ellen két kísérlete is a sorfalba ment. Azt hiszem, talán már nem lesz több lehetősége." – ironizált Alexander-Arnold.
Bizony, a barátságnak is vannak határai. Pláne, ha ilyen friss a brománc.
Szoboszlai egyike volt annak a négy középpályásnak, akiket a nyári átigazolási időszakban szerződtetett a Liverpool. A holland Ryan Gravenberch, a világbajnok argentin Alexis Mac Allister és a japán Wataru Endo is érkezett a klubhoz, közülük Szoboszlai az, aki a leglátványosabban kezdte a szezont az irtózatos futómennyiségével, látványos góljaival.
picture

Alexander-Arnold bókolt Szoboszlainak

Fotó: AFP


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés