Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alulértékelte Szoboszlait a Liverpool ex-sportigazgatója, most beismerte tévedését

Takács Márton

Frissítve 29/02/2024 - 18:33 GMT+1

A Liverpool korábbi sportigazgatója, Jörg Schmadtke beszélt az angol klubnál töltött időszakáról, és a Pool egyik nyári igazolásáról, akire szerinte túl sokat áldozott az egyesület. Utóbbi nem más, mint Szoboszlai Dominik, akiért ő nem akarta kifizetni a lipcsei szerződésében szereplő kivásárlási összeget. Schmadtke most elismerte, hogy tévedett a magyar válogatott csapatkapitányával kapcsolatban.

Szoboszlai Dominik rengeteg embernek bizonyított Liverpoolban

Fotó: AFP

Jörg Schmadtke sokallta Szoboszlai Dominik árát tavaly nyáron, most bevallotta, hogy tévesen ítélte meg a magyar klasszist.
"Tévedni emberi dolog!" - mondta a sün, és leszállt a drótkeféről!
Egy fontos pardon hangzott el Jörg Schmadtke, a Liverpooltól február 1-jén távozó sportigazgató részéről. Szerinte a 70 millió eurós kivásárlási záradék, amit a Liverpool tavaly júliusban fizetett Szoboszlai Dominik leigazolásáért az RB Leipzignek, akkor túl nagy összegnek bizonyult.
A Poolnál ezzel minden idők negyedik legdrágább játékosa lett Szoboszlai. Schmadtke érdeme volt, hogy az üzletet még a kivásárlási záradék június végi lejárta előtt tető alá hozták.
A német szakember most elárulta, hogy fenntartásai voltak a kifizetett árral kapcsolatban, de a magyar válogatott csapatkapitány által mutatott teljesítmény meggyőzte őt, miszerint tévedett vele kapcsolatban.
"Hibákat kell elkövetned ahhoz, hogy jobbá válj. Bizonyára megspórolhattam volna magamnak néhány nyilvános nyilatkozatot. Egyes átigazolások nyolc számjegyű összegbe kerültek. A Liverpoolnál volt valaki, aki 70 millió euróba került, Szoboszlai Dominik, akit Lipcséből hoztunk el.
Akkor azt mondtam: 'Túl drága'. Mai szemmel nézve ez egy téves ítélet volt a részemről. A srác az első naptól kezdve fontos Liverpool-játékos. Jobban teljesített, mint amire előzetesen számítottam" – nyilatkozta sportszerűen Schmadtke a Die Zeitnak.
picture

Szoboszlai Dominik lendületben

Fotó: AFP

Bár ő nem adott bővebb jellemzést Szoboszlairól, a Premier Leak-podcast legutóbbi, ötödik közönségtalálkozóján Szabó Peet azt mondta róla, hogy "a Liverpoolban nem ő a main man, hanem a jobb oldalon alá kell játszania Mohamed Salah-nak és Trent Alexander-Arnoldnak”.
A srácok vendége ezúttal Beregi István, a magyar labdarúgó-válogatott vezető videóelemzője volt, akivel ritkán hallható magas színvonalú beszélgetést hoztak össze. Beregi így látja a Pool 8-asának szerepét klubcsapatában:
"Azáltal, hogy a jobb oldalon van, nem hozzá igazodnak, hanem ő igazodik Alexander-Arnoldhoz alapvetően. Ez befolyásolja az ő lehetséges pozícióit. Az erőssége kevesebbszer fog logikai alapon kijönni, mert nem ő a fő szervező.
Az az erénye, amit nálunk [a válogatottnál] is kamatoztat, hogy mélységből többet szervez, a Liverpoolnál több forgatása van, ami jobban benne van a csapatszervezés dinamikájában, mint nálunk. Sokszor visszalép 6-osba, jobban kijön egy erénye, több labdaérintése van, mint Lipcsében volt."
Na, de vissza Schmadtkéhoz. A Liverpool Echo kivonata szerint Jürgen Kloppról is elárult érdekességeket.
"Kloppnak különleges képességei vannak. Amikor belép egy szobába, ahol négy fáradt ember ül az asztalnál, feltölti őket. Néhány perc múlva újra fittek és tele vannak energiával. Ez egészen elképesztő.
Akkor is kivételes, amikor új játékosok szerződtetéséről van szó. Ha egy átigazolás nem lehetséges, akkor elfogadja - és beleszeret egy másik játékosba. Ezt nagyon nagyra értékeltem, nem sok edző van, aki képes erre.
Ez az ajándék megkönnyítette az együttműködésünket. A németországi klubokkal ellentétben Liverpoolban én feleltem az átigazolásokért, de főleg Jürgennel dolgoztam együtt. Mindenkit megakadályoztam abban, hogy kopogtasson az ajtaján. Nem akartam többé részese lenni az új edzővel kezdődő váltási folyamatnak. Az volt a tisztességes, hogy időben megüresedett a székem" - említette Schmadtke.
picture

Jörg Schmadtke elismerte tévedését

Fotó: AFP


Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés