Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sir Alex Ferguson szerint Ten Hag fantasztikus munkát végez a Manchester Unitednél

Takács Márton

Frissítve 15/08/2023 - 20:09 GMT+2

A Manchester United korábbi legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint Rasmus Højlund és Andre Onana szerződtetésével teljessé vált az MU kerete. Minden idők egyik legjobb edzője úgy véli, Erik ten Hag nagyszerű igazolásokat hozott össze és fantasztikus munkát végez a klubnál.

Mason Mountért 55 millió fontot fizetett a Manchester United

Fotó: AFP

Sir Alex Fergusont lenyűgözte, ahogy Erik ten Hag a munkáját végzi a Manchester Unitednél.
Mason Mount, Rasmus Højlund, Andre Onana.
A Manchester United őket szerződtette a nyáron, az egyesület elég jókat húzott az átigazolási piacon. A hónap elején 72 millió fontért érkezett az Atalantától a csatárt Højlund, júliusban 48 millió fontért a kapus Onana az Internazionalét hagyta ott az MU kedvéért, Mountért pedig 55 millió fontot fizetett a klub a Chelsea-nek.
Arról már írtunk, hogy Onana a Kispál és a Borz dalcímének megfelelően tökéletes helyettes lesz a távozó David de Gea után, Mount a középpályás gondokra jelenthet (nem feltétlen teljes) megoldást, míg elöl a 20 éves Højlund teheti sokoldalúbbá a játékot. Önbizalommal biztosan alaposan el van látva a dán srác.
A United az új szerzemények ellenére hétfőn nem túl meggyőző játékkal 1-0-ra nyert a Wolves ellen a Premier League nyitó körében, bár Højlund a hátproblémája miatt nem lépett pályára.
Még a mérkőzés előtt a korábbi legendás menedzser, Sir Alex Ferguson alaposan megdicsérte Erik ten Hag munkáját az, és elmondta, hogy különösen két szerzeménynek köszönhetően teljesebbé vált a Manchester United kerete.
picture

Erik ten Hag újra felemelheti az MU-t

Fotó: AFP

"Ten Hag fantasztikus munkát végzett" - kommentálta Ferguson a CBS Sportsnak a holland átigazolási piacon végzett munkáját.
"Megszerzett több, korábbi saját játékosát, ami fontos. Ha a középcsatár Højlund gyorsan felépül, akkor ez egy nagyon jó csapat lesz. Ez az, ami nagyon hiányzott az elmúlt években.
A csapat többi tagja is nagyon jó. Nagy tapasztalatuk van az olyan védőknek, mint Raphaël Varane és Lisandro Martinez. A középpályán olyan rutinos játékosok találhatóak, mint Christian Eriksen és Casemiro.
Az alapok megvannak, és ezeket mindig a kapus és a középcsatár egészíti ki. Az új kapus nagyon atletikus, a középcsatár pedig remélhetőleg gyorsan formába lendül!"
picture

Andre Onana hosszú évekre megoldhatja a United kapusposztját

Fotó: AFP

Tényleg jól teljesített a United az átigazolási piacon. Sir Alex és Ten Hag is joggal remélheti, hogy a csapat versenyképes tud lenni a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában ebben az idényben.
Bár a PL-ben a címvédő Manchester Cityt és az Arsenalt a Premier Leak-podcast szakértői is előrébb helyezték a képzeletbeli rangsorban, mint a ManUnitedet.
Az MU szombaton a legnagyobb értékét, a Bayernbe igazoló, világklasszis Harry Kane-t elveszítő Tottenham otthonában lép pályára, és Højlund valószínűleg még nem léphet majd pályára.
részben via goal.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés