Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy félrehallott kérdésből lett hatalmas poén a Chelsea sajtótájékoztatóján

Nánási Antal

Frissítve 06/11/2023 - 18:36 GMT+1

Egy-egy topligás bajnoki körítéséhez a mérkőzésen kívül manapság már szervesen hozzátartozik a mérkőzést megelőző, valamint azt követő sajtótájékoztató is. Az edzők ilyenkor elmondhatják, hogy mire számítanak a mérkőzésen, beszámolhatnak az esetleges sérültekről, a mérkőzés után pedig az értékelésre, a tanulságok levonására is van lehetőség.

Mauricio Pochettino

Fotó: Getty Images

Mauricio Pochettino nem tartozik a vicces figurák közé, akaratán kívül azonban óriási poént dobott csapata sajtótájékoztatóján.
A mérkőzésnek, mondjuk így, alapesetben a Chelsea lenne az esélyese, amely a párharc legutóbbi tíz kiírásából hatszor tudott nyerni, és három döntetlen mellett csupán egyszer szenvedett vereséget. Ez a vereség azonban épp a legutóbbi találkozás alkalmával jött össze, amikor a Tottenham, ugyancsak pályaválasztóként, 2-0-ra legyőzte a városi riválist.
A mai mérkőzés viszont, ha szigorúan csak a táblázatra pillantunk, országos egyesnek tűnik, hiszen a korszakos formában játszó, a Premier League-ben egyedüliként veretlen és második helyen álló Spurs vendége a mindössze a tizenharmadik helyen szerénykedő kék csapat lesz. A Tottenham szárnyal az új edző, Ange Postecoglou irányítása alatt, míg a szintén új menedzser által irányított Chelsea még keresi a formáját.
picture

Ange Postecoglou

Fotó: AFP

A mérkőzésnek, a tabellán elfoglalt hely ellenére rangadó jellegén kívül természetesen Mauricio Pochettino ad külön pikantériát, a korábban majd 300 mérkőzésen keresztül a Tottenhamet vezető argentin szakember ugyanis most ellenfélként tér vissza korábbi sikerei színhelyére.
A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón ennek megfelelően el is mondta, hogy különleges élmény lesz neki a visszatérés, és hogy természetesen nagyon várja már a találkozót. Kapott ugyanakkor egy kérdést, amelyre adott válasza egyszeriben kiemelte ezt a sajtótájékoztatót a sablon kérdésekre sablon válaszokkal operáló sajtóesemények közül.
“Nem tart-e attól, hogy a Tottenham stadionjában úgy jár, mint annak idején Ron Atkinson?” – szólt a kérdés a teremben helyet foglaló újságírók egyikétől.
“Persze, Mr. Bean, Ron Atkinson alakítja őt” – hangzott Pochettino válasza.
picture

Mauricio Pochettino

Fotó: AFP

A Sky Sports beszámolója szerint ezek után előbb pár pillanat erejéig megfagyott a levegő a teremben, amire Pochettino is érezte, hogy jó eséllyel nem ez volt élete legjobb válasza. Érezve a bajt, a Chelsea sajtósa is a csapat menedzserének segítségére sietett, és jelezte, hogy Ron Atkinson egy korábbi angol edző, aki többek között az Aston Villánál és a Manchester Unitednél is dolgozott.
A fagyos hangulatot ekkor heves nevetés váltotta fel, Pochettino pedig szabadkozott, hogy félreértette a kérdésben szereplő nevet.
“Azért a petárdadurranást pisztolylövéssel összetéveszteni…”
A Bud Spencer-Terrence Hill páros egyik legjobb közös alakításában, a Nyomás utána c. halhatatlanban valami hasonló esetbe keveredik a két főhős, Mason és Steinberg ügynököt Miamiban fogadó FBI-ügynök. A történet vége mindkét helyen happy-end lett.
A ma 84 esztendős Ron Atkinsont 1999 januárjában nevezték ki a Nottingham Forest élére, feladata pedig, mint ahogyan általában a szezon közben beugró edzőké, a csapat felrázása és a kieséstől való megmentése volt.
Első hazai mérkőzésén, egy Arsenal elleni Ligakupa-találkozón a stadionba belépve üdvözölte a szurkolókat, majd újságírók és fotósok gyűrűjében, magabiztosan megindult a kispad felé, ahol el is foglalta a helyét. Meglepetten tapasztalta azonban, hogy a néhány napja már megismert stábtagok helyett Marc Overmarst találta maga mellett – ekkor jött rá, hogy véletlenül a vendég kispadot vette célba, saját csapatának padja előtt pedig simán elsétált.
Miután tisztázták az esetet, és mindenki kinevette magát, Pochettino hozzátette, ez vele biztosan nem történhet meg, ennek pedig egészen konkrét oka van:
“Pontosan tudom, hogy merre van a vendég kispad, a stadion építésénél ugyanis én döntöttem el, hogy a hazai és a vendég kispad melyik oldalra kerüljön. Így biztosan nem fogom eltéveszteni.”
picture

Pochettino és az elkerülendő kispad

Fotó: AFP

Az argentin mester, miután akaratán kívül ellopta a show-t Rowan Atkinson zseniális Mr. Bean karakterének szóba hozásával, elmondta még, hogy ha csapata gólt szerez, nem fog látványosan örülni, az nem az ő formája. Tiszteli és szereti a Spurs szurkolóit, ugyanakkor profiként egyértelműen nyerni akar, csapatának ugyanis nagy szüksége van a pontokra.
Egy esetleges győzelemmel a Chelsea bejöhetne a top 10-be, a Spurs viszont a három pont megszerzésével ismét az élre álhatna a Premier League-ben.
Forrás: Sky Sports

Már Viberen is megtaláltok minket! Csatlakozzatok a csatornánkhoz, ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb tartalmainkról!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés