Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fogadási csalás miatt bukhajta az átigazolását a Manchester Cityhez Lucas Paqueta

Minich Réka

Publikálva 20/08/2023 - 10:15 GMT+2

A West Ham brazil játékosa Lucas Paqueta a Manchester City célpontja. A két klub között hosszas tárgyalások zajlanak, az elmúlt napokban úgy tűnt, hogy végre közel került a megállapodás. A West Ham 85 millió fontot kért a brazilért, de a City ennél kevesebbet akart adni érte. Most azonban vizsgálat indult Paqueta ellen, fogadási családok miatt, így az átigazolás egyelőre nem téma.

Paqueta äußerte sich bisher nicht zu den Vorwürfen

Fotó: SID

Közel volt már a megállapodás Lucas Paqueta átigazolásáról a West Ham és a Manchester City között, de most fogadási csalás miatt dugába dőlhet az egész.
A West Ham United Declan Rice eladásából már kaszált 105 millió fontot, de ezt az összeget még növelhették volna, ha másik sztárjukat, Lucas Paquetát is sikerül eladni. A brazil játékos szerződésében 85 millió fontos kivásárlási ár van meghatározva, ami csak 2024-től lép életbe, de a West Ham idén sem szeretne kevesebbért megválni tőle.
Úgy tűnt, hogy a hosszas alkudozások végre célt érhetnek, de most mégis leálltak a tárgyalások. Az Angol Labdarúgó Szövetség vizsgálatot kezdeményezett a brazil játékos ellen, akit azzal vádolnak, hogy megszegte a fogadásokra vonatkozó szabályokat.
A válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Diniz már ki is hagyta Paquetát az első világbajnoki selejtezőkre készülő keretéből, hogy a játékos a védelmére tudjon koncentrálni.
„Meg kell védenie magát, fontos, hogy megoldja a problémáit. Most ezek fontosabbak, mint a foci. Az illegális fogadások komoly gondot okoznak nálunk Brazíliában is. Kell egy kis idő most, hogy minden vádat tisztázzanak. Az utolsó percben merültek fel a vádak ellene, de ha sikerül bizonyítania az ártatlanságát, akkor természetesen bármikor visszatérhet a válogatottba is.”
Paqueta tavaly kulcsembere volt az Európa Konferencia-ligát megnyerő West Hamnek, ahova a Lyontól érkezett 50 millió fontért. Télen tagja volt a katari világbajnokságon szereplő brazil válogatottnak is.
Az FA vizsgálata nyomán nemrég az angol válogatott támadót, Ivan Toneyt eltiltották a fogadási szabályok megsértése miatt. Ő 232 szabálytalanságot vallott be, ami miatt végül csökkentették az eredetileg tervezett 15 hónapos eltiltását. A beismerések és egy pszichiátriai szakvélemény miatt – ami igazolta, hogy szerencsejátékfüggő – végül 50.000 fontos pénzbírsággal és 8 hónapos eltiltással megúszta.
A hírek szerint Paquetát sokkolták a vádak, de egyelőre hivatalosan nem reagált.
Forrás: ESPN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés