Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klopp és a Liverpool számára most jön el a kemény munka időszaka

Minich Réka

Frissítve 02/09/2023 - 16:21 GMT+2

Az átigazolási időszak végén sikerült még egy középpályást igazolnia a Liverpoolnak, akik így az egész sort kicserélték a nyáron. Ennek ellenére még nem nyugodhatnak meg, hiszen Mohamed Salah megszerzéséről nem mondtak le a szaúdiak, de Klopp számol az egyiptomival. Most viszont minél hamarabb össze kell érnie a csapatnak, hiszen elég kaotikusra sikerült eddig a szezonkezdés.

Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik

Fotó: Getty Images

A Liverpool átigazolási időszaka nem volt egy sikersztori, de ennek ellenére sikerült a teljes középpályájukat felfrissíteni, és Mohamed Salah is maradt.
Szeptember elsején, az átigazolási időszak utolsó napján a Liverpool leigazolta a Bayern München fiatal holland középpályását, Ryan Gravenbechet. Ezzel ő lett a negyedik igazolása a Poolnak a középpálya újjépítésére, ahol az összes játékost lecserélték a nyáron.
James Milner, Naby Keita, Jordan Henderson és Alex Oxlade-Chamberlain is távozott, helyettük pedig érkezett Szoboszlai Dominik, Endo Wataru, Alexis McAllister és Gravenbech.
Az utóbbi hetek legnagyobb kérdése mégis Mohamed Salah sorsa volt, akiért Szaúd-Arábiából érdeklődnek. A pletykák szerint egy 150 millió fontos ajánlatot már visszautasított a Liverpool, de még nem nyugodhatnak meg, hiszen az arab országban még mindig lehet igazolni. Állítólag újabb, nagyjából 200 millió körüli újabb ajánlattal készülnek az egyiptomi támadóért.
Jürgen Klopp nem segített a helyzeten az idény elején, hiszen az első meccsen rögtön lecserélte a klub egyik legeredményesebb játékosát, amikor 1-1-re álltak a Chelsea ellen. Salah ezen úgy felhúzta megát, hogy kézfogás nélkül ült le a kispadra, de Klopp később tagadta, hogy bármi probléma lenne köztük. Végül Salah is belelendült, a második fordulóban gólt lőtt a Bournemouth ellen, valamint egyet előkészített a Newcastle elleni fordítás során.
Egyelőre a legnagyobb problémája a csapatnak, hogy nem igazán tudják irányítani a mérkőzéseket, hamar átmegy az ellenfél a középpályájukon. Nem is csoda, hogy a Vörösök a nyáron Moises Caicedo és Romeo Lavia leigazolásán is dolgoztak, de végül a védekező középpályás posztra meg kellett elégedniük a Stuttgart japán válogatott játékosával, Endo Wataruval.
A Sky Sports szakértőjeként dolgozó korábbi klublegenda, Jamie Carragher nem is fogta vissza magát, szerinte teljes fiaskó volt Endo leigazolása. Ennek ellenére biztosak lehetünk benne, hogy a csapat jó teljesítménye után hamar elfelejtik Caicedo és Lavia Chelsea-be igazolását.
picture

Wataru Endo

Fotó: Getty Images

Az újjáépítéshez most leginkább időre és türelemre lesz szükség a Mersey partján, de idén inkább az lenne a meglepetés, ha a Pool bele tudna szólni a bajnoki versenyfutásba. Ezzel Klopp is tisztában van:
„Ennél a csodálatos klubnál nagyon nehéz új fejezetet nyitni. Remélem, hogy a Newcastle elleni győzelem jó ugródeszka lesz, hiszen minden jó történetben szükség van kulcspillanatokra, ez pedig a miénk lehet.”
Vasárnap 15 órától a Liverpool az Aston Villát fogadja az Anfielden, ahol bemutatkozhat a friss igazolás, Gravenbech is. Az viszont biztos, hogy nem lesz ott a pályán Virgil van Dijk, akit a Newcastle ellen kiállítottak, ráadásul az egymeccses eltiltás mellett még a sportszerűtlen viselkedés miatt újabb vizsgálat elé néz. Mellette a másik kezdő középhátvéd, Ibrahima Konate is hiányozni fog, hiszen kisebb izomsérüléssel küzd.
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés