Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai sérülése komoly fejtörést okoz Kloppnak, fogalma sincs, mikor térhet vissza a magyar középpályás

Eurosport Magyarország

Frissítve 09/02/2024 - 20:21 GMT+1

Angol Ligakupa - Jürgen Klopp nem tudja, hogy Szoboszlai Dominik bevethető lesz-e a Carabao Cup (Ligakupa) döntőjében, a Liverpool magyar középpályása ugyanis ismét izomfájdalmakkal küszködik, kiújult a korábbi sérülése. A hír már csak azért is tűnik aggasztónak, mert a döntőt csak a hónap végén, február 25-én rendezik a londoni Wembley Stadionban.

Szoboszlai Dominik

Fotó: Getty Images

Jürgen Klopp abban sem biztos, hogy Szoboszlai Dominik rendben lesz az angol labdarúgó Ligakupa döntőjére.
A magyar válogatott csapatkapitánya kihagyta csapata múlt hétvégi, Arsenal elleni meccsét, miután négy nappal korábban, a Chelsea ellen visszatért a combhajlító-sérüléséből. A Liverpool pénteki sajtótájékoztatóján Klopp elmondta, hogy most szombaton, az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a tabellán utolsó előtti Burnley ellen sem lép majd pályára Szoboszlai, de ezúttal kicsit távolabbra is tekintett.
Klopp ugyanis azt is hozzátette, ezúttal még az is kétséges, hogy Szoboszlai bevethető állapotban lesz az Angol Ligakupa február 25-i döntőjében, amikor a Liverpool a Chelsea-vel találkozik.
A Liverpool menedzsere így fogalmazott:
„Mint minden ilyen, az inakat érintő dolognál elég gyorsan fájdalommentes lesz a játékos, aztán onnan már minden az izomról szól. Ez nagyjából ugyanaz a sérülés, mint ami korábban volt neki; és nyilvánvalóan nem igazán jó, hogy újra előjött. Akkor nem igazán éreztem komoly problémának, de amikor látod a képeket, egyszerűen nincs más lehetőség, mint pihentetni őt. Versenyt futunk az idővel. Hogy mikor térhet vissza? A Brentford ellen [jövő szombaton], a döntőre, vagy a döntő utánra? Ezt most nem tudom megmondani."
A Liverpoolnál ráadásul újabb sérülés történt, szintén a középpályán, ugyanis Thiago Alcântara is izomsérülést szenvedett az Arsenal ellen. Az ő esete azért is volt különösen fájó pont a klubnál, mert a visszatérése előtt tíz hónapig nem tudott játszani a csípőproblémái miatt. Klopp viszont, akinek legalább Wataru Endo ismét a rendelkezésére áll, miután Japán kiesett az Ázsia Kupáról, arra számít, hogy a balszerencsés Thiago még a szezon vége előtt vissza tud térni.
És ha már a Pool sérültjei: Mohamed Salah továbbra is a kispadon marad a combhajlító-sérülése miatt, amely az Afrikai Nemzetek Kupájáról való korai búcsúját is eredményezte. Klopp az ő esetében azonban már abban bízik, hogy bevethető lesz a Ligakupa döntőjében.
„Nem lesz gond, Mo jó irányba halad. Reméljük, de nem tudjuk, hogy jövő héten részt vehet az edzés egyes részein. Most mindent megtesz ezért, és ez pozitívnak tűnik. Vagy a jövő héten, vagy az azt követő héten újra ott lesz a pályán. Ha őt kérdezed, akkor már a jövő héten" - mondta Salah-ról Klopp.
picture

Mohamed Salah

Fotó: Getty Images

Az angol labdarúgó Ligakupa döntőjébe 3-2-es összesítéssel jutott be a Liverpool, miután 1-1-es döntetlent játszott a Fulham vendégeként az elődöntős párharc visszavágóján. Az első mérkőzést egyébként 2-1-re nyerte otthon a Liverpool.
A másik ágon a Chelsea jutott döntőbe, ők az elődöntőben előbb 1-0-ra kikaptak vendégként a Middlesbrough-tól, de utána egy erős 6-1-re nyerni tudtak hazai pályán.
Forrás: The Guardian
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés