Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Klopp a saját Last Dance-ét éli a Liverpoolnál, nem gondolja, hogy csapata a bajnoki cím favoritja

Takács Márton

Frissítve 05/04/2024 - 18:23 GMT+2

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a TNT Sportsnak elmondta, hogy a klub menedzsereként töltött utolsó hónapjai olyanok, mint a Last Dance. Klopp szeretné megnyerni második Premier League-címét a Poolnál töltött záró fejezetében, de állítja, csapatának nincs könnyebb dolga, vagy hogy jelenleg favoritnak kellene tekinteni.

Jürgen Klopp beletette a szívét-lelkét a liverpooli edzői időszakába

Fotó: AFP

Jürgen Klopp még nem a liverpooli búcsúra, hanem a soron következő meccsre koncentrál.
Jürgen Klopp a TNT Sportsnak nyilatkozva elmondta, hogy az utolsó szezonja a Liverpool élén valóban olyan, mint a Chicago Bulls és Michael Jordan Last Dance-e, de nem hajlandó csapatát a Premier League favoritjaként megjelölni.
Bár Klopp azt mondta, hogy nem ragadják el az érzelmek az utolsó liverpooli hónapok miatt, elismerte, hogy fantasztikus utazás volt az egész a játékosaival.
"Próbáljuk meg rendesen lezárni, ez minden, amit tehetünk. Igen, ez egy kicsit olyan lehet, mint a Last Dance, de sok tánc következik, jobb, ha az utolsó meccsnapig mindegyikre koncentrálunk, és ezt fogjuk tenni.
A srácok és köztem abszolút kiváló a kapcsolat, mindig is az volt, minden pillanatban. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi történetet írhattunk itt személyes és klubszinten is. A klub jó pillanatban van, a csapat jól futballozik, csak még 14-szer kell ezt megtennünk, és akkor minden rendben lesz."
picture

Harvey Elliott Jürgen Klopp nyakában

Fotó: AFP

Ezek a szavak jól mutatják a szoros köteléket a menedzser és a játékosok között, és azt az égető vágyat, hogy erősen fejezzék be a szezont.
Minden idők egyik legdrámaibb Premier League-szezonjának csúcspontjára készülnek, hiszen három klub, a Pool, az Arsenal és a Manchester City küzd a bajnoki címért.
A Manchester City és az Arsenal hétvégi gól nélküli döntetlenje után sokan a Liverpoolt tippelték a PL esélyesének, de Klopp szerint még mindhárom csapat megnyerheti a bajnoki címet, és ő csak élvezi, hogy versenyben van.
"Olyan érzés, mintha egy verseny közepén lennénk, két-három méterrel előttük vagyunk, de a célvonal nincs még a láthatáron. Jól érzem magam a helyzettel, a csapattal, a játékunkkal, sok minden tetszik, de az, hogy két ponttal előrébb vagyunk, mint bárki más, nem igazán foglalkoztat.
A bajnoki címért folytatott versenyfutásban lenni a legjobb hely, hogy őszinte legyek, mert mindenki ilyesmiről álmodik. Ez jó, ez az eredménye annak a futballnak, amit a fiúk játszottak.”
picture

Klopp nem sokáig ül már a Pool kényelmes székében

Fotó: AFP

Klopp a sűrű meccsdömpinggel folytatta:
"Nem látom könnyűnek a programunkat. Csütörtökön, vasárnap, megint csütörtökön, megint vasárnap, aztán szerdán és szombaton 12.30-kor játszunk. Nem látom, hogy ez könnyű lenne.
Át kell esnünk az ilyen időszakokon, de semmi sem dőlt el, és ezt mindenki tudja. Mindhárom csapat meg akarja nyerni a bajnokságot, és majd meglátjuk, hogy kinek sikerül.”
A Liverpool számára most minden meccs óriási jelentőséggel bír, de ez a hét különösen fontos, hiszen a Manchester United az Old Traffordon lép pályára vasárnap.
Lehet, hogy a célvonal még nincs a láthatáron Klopp számára, de az álombúcsú nagyon is lehetséges a liverpooli játékosok és a szurkolók számára.
Az érzelmek és az emlékek ideje sincs messze, csak túl korai még a Liverpool menedzsere számára, aki továbbra is teljesen a feladatra koncentrál.
"Minden percet megbecsülök, úgyhogy ezen a téren nem kell változtatnom, de még nem vagyok érzelmes, nem vagyok szentimentális, van egy munka, amit el kell végeznem, profinak kell lennem, és az is vagyok.”
picture

Jürgen Klopp és Luis Díaz pacsija

Fotó: AFP

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés