Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Haaland alig várja a párharcát Van Dijkkal a vasárnapi Pool-City szuperrangadón

Takács Márton

Frissítve 08/03/2024 - 21:31 GMT+1

A Premier League vasárnapi Liverpool-Manchester City szuperrangadója nagy hatással lehet az angol bajnoki cím sorsára. Az egyik kulcsfontosságú párharc valószínűleg a City támadója, Erling Haaland és a Pool középhátvédje, Virgil van Dijk között zajlik majd. Haaland a TNT Sportsnak elmondta, alig várja, hogy kipróbálhassa magát a "szörnyeteg" holland ellen.

Egy 2022-es bajnoki előtt köszöntötte így egymást Erling Haaland és Virgil van Dijk

Fotó: AFP

A Manchester City támadója, Erling Haaland izgatottan várja, hogy találkozzon a pályán Virgil van Dijkkal, a Liverpool védőjével.
"Ez a prím váratlanul tényleg jó definíció, vannak pl. az ikerprímek, 11–13, 17–19, Goethe és Schiller, Arany és Petőfi, Stan és Pan.”
A fenti mondat részlet Esterházy Péter A szavak csodálatos életéből című előadásából, amelyet e sorok írója nagy szerencséjére élőben hallhatott 2003 szeptemberében, a Mindentudás Egyetemén.
A címvédő Manchester City vasárnap az Anfieldre utazik a háromesélyes bajnoki címért folyó versenyfutás szempontjából fontos pillanatban. Pep Guardiola csapata 11 mérkőzéssel a vége előtt egy ponttal van lemaradva a listavezető Liverpool mögött és egy ponttal áll az Arsenal előtt.
A PL góllövőlistáját 18 találattal vezető Erling Haaland és a Liverpool középhátvédje, Virgil van Dijk csatája nagyban eldöntheti, ki viszi haza a pontokat.
A norvég válogatott játékos pedig a TNT Sportsnak adott exkluzív interjújában egyértelművé tette, hogy ez egy olyan kihívás, amit már nagyon vár.
Ez alapján Esterházy névsorát kiegészíthetnénk a poén kedvéért Van Dijkkal és Haalanddal.
picture

Haaland és Van Dijk a 2021-es norvég-holland vb-selejtezőn

Fotó: AFP

"Szerintem ő a Liverpool legfontosabb játékosa, és ezt már évek óta mondom, egyszerűen irreális, amit művel. Azt is hallottam, hogy nagyon kedves srác, szóval ez is segít” - mondta Haaland a TNT Sportsnak.
"Ő egy szörnyeteg. Szeretek az olyan játékosok ellen játszani, mint amilyen ő, mert akkor igazán próbára teszi magát az ember. Mit is mondhatnék, szép meccs lesz.”
Haaland az utóbbi időben nagyon jó formába lendült: a legutóbbi öt Premier League-meccsén négy gólt szerzett, az FA-kupában pedig a Luton Town elleni mérkőzésen ötöt hintett.
Nemrég visszavágott Trent Alexander-Arnold gyújtó hangvételű megjegyzésére is, rámutatva, hogy a Liverpool védője nem ismeri pontosan ezt az érzést, hogy milyen tripláznia egy csapatnak egy szezonon belül.
Alexander-Arnold azt sugallta, hogy a City sikere nem ugyanolyan értékű, a két klub számára elérhető pénzügyi támogatás mértéke miatt.
picture

Haaland lecsapna a Liverpool ellen is

Fotó: AFP

"Ha ezt akarja mondani, rendben. Az előző idényben megcsináltuk a triplázást, és ez elég jó érzés. Nem hiszem, hogy pontosan ismeri ezt az érzést. Beszélhetnek annyit, amennyit akarnak, vagy ő beszélhet annyit, amennyit akar. Nem tudom, miért teszi ezt, de nem bánom” - nyilatkozta Haaland a Sky Sportsnak.
A Liverpool hét mérkőzésen át tartó győzelmi szériával érkezik a mérkőzésre, amelybe beletartozik az is, hogy a Ligakupa döntőjében éppen Van Dijk hosszabbításban szerzett fejesével, a Chelsea legyőzésével megszerezte a szezon első fontos trófeáját.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés