Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ten Hag nem fél a nagy döntésektől; csapatkapitánycsere a Manchester Unitednél

Minich Réka

Frissítve 23/07/2023 - 10:25 GMT+2

Harry Maguire hiába a legdrágább angol védő, ennek ellenére tavaly kiszorult a Manchester United kezdőcsapatából. A nyáron Erik ten Hag komoly döntést hozott, Maguire helyett Bruno Fernandes lett az új csapatkapitány. Raphael Varane szerint ez a húzás is bizonyítja, hogy a holland edző egyáltalán nem fél a kellemetlen döntésektől.

Egyre több a pénz a Manchester United bizniszben

Cristiano Ronaldo eladása, Marcus Rashford fegyelmezése után újabb komoly döntés Erik ten Hagtól: Harry Maguire helyett Bruno Fernandes lesz a csapatkapitány.
Erik ten Hag komolyan gondolja, hogy teljesen átformálja a Manchester United csapatát. Tavaly nem félt attól sem, hogy kitegye Cristiano Ronaldót a keretből, majd el is adták a veterán portugál legendát. A csapat legjobbja, Marcus Rashford sem úszhatta meg következmények nélkül az apróbb kihágásokat, a nyáron pedig David de Gea sem kapott új szerződést a folyamatos hibákat követően.
Most Harry Maguire jött a sorban: az angol válogatott védő tavaly már kiszorult a kezdőből, most pedig a csapatkapitányi karszalagot is elvesztette. Ten Hag személyes elbeszélgetésen közölte vele, hogy a következő szezonban már Bruno Fernandes fogja vezetni a csapatot. Raphael Varane szerint ez is azt bizonyítja, hogy a holland edző komolyan gondolja a változásokat.
„Olyan csapatot akar, aminek komoly karaktere van, nem fél megmutatni, hogy ő a csapat vezére. Nem fél attól, hogy komoly döntéseket hozzon meg, magára veszi a felelősséget, de ezt is akarjuk látni a managertől. Ezzel elöl jár a jó példával.
Pontosan tudja, hogy mit akar, az első naptól kezdve megmutatja, hogy hova tartunk és hogyan akar odáig eljutni. Mindenki számára tiszták a feltételek, jó a kapcsolat az edző és a játékosok között.”
Ten Hag az igazolásokkal arra is figyelt, hogy vezéregyéniségeket hozzon a csapatba, Casemiro, Lisandro Martinez és Raphael Varane is alkalmas erre a pozícióra.
„Olyan játékosokra van szükségünk, akiknek komoly személyiségük és karizmájuk van. Ha trófeákat akarunk nyerni, akkor erre van szükség. A jó és a legjobb csapatok közti különbség főleg a mentalitásban mutatkozik meg. Hinnünk kell magunkban, a karakter és elkötelezettség nagyon fontos lesz.”
Ten Hag első szezonja sikeresnek bizonyult, hiszen a csapat megnyerte a Carabao Kupát és sikerült a Bajnokok Ligája részvételt is kiharcolni. Az idei nyáron tovább folytatták az erősítéseket, érkezett a Chelsea-től Mason Mount, valamint a kapuba, az Intertől Andre Onana is.
„Minden trófeát meg akarunk nyerni, ennél a klubnál mindig ez az elvárás. Mindig jobbak akarunk lenni, de kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk, ha bajnokok akarunk lenni.
Egyre erősebb a csapat, az új játékosokkal csak egyre jobbak leszünk, ami bizakodásra ad okot a következő szezonra nézve. Bízok a többiekben, nagyon jó a hangulat az öltözőben is. Hiszünk magunkban, de ez nem jelenti azt, hogy beképzeltek vagy arrogánsak lennénk. Bízunk magunkban, hiszek benne, hogy jövőre komoly eredményeket érhetünk el.”
A Manchester United jelenleg New Jersey-ben készül a Premier League következő idényére, majd nemsokára San Diegoban folytatják az edzéseket. A két új igazolás Mount és Onana már csatlakozott a kerethez, de ten Hag még egy csatárt szeretne szerezni a kezdés előtt.
Forrás: ESPN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés