Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ten Hag szavai alapján a problémákon kívül minden rendben a Manchester United háza táján

Takács Márton

Frissítve 12/11/2023 - 20:54 GMT+1

Annak ellenére, hogy a Manchester United a hét közepén kikapott a Koppenhágától a Bajnokok Ligájában, az MU szombaton újabb győzelmet aratott a Premier League-ben a Luton Town ellen. A mérkőzés után Erik ten Hag menedzser elégedett volt azzal a helyzettel, amelyben csapata van a komoly hullámvölgyek ellenére is.

Erik ten Hag szerint jó az irány

Fotó: AFP

Erik ten Hag bizakodva néz a jövőbe, nem túl reálisan látja a Manchester United jelenlegi helyzetét.
"Mint amikor Butch Cassidy és a Sundance kölyök leugranak egy 50 méteres sziklából egy zúgóba, és azon gondolkodnak, hogy nem kéne leugrani, mert talán belefulladnak... A zuhanásba halnak bele!"
A West Wing (Az elnök emberei) című sorozat egyik epizódjában (2x20) mondja ezt C.J., az amerikai elnök sajtószóvivője, a csodálatos, azóta Oscar-díjas Allison Janney fenomenális alakításában.
Ahhoz képest, hogy ebben az idényben eddig erősen hullámzóan (pocsékul) szerepel a Manchester United, Erik ten Hag menedzser megtalálja a pozitívumokat csapata életében.
A United egymás után már a második sikerét aratta a Premier League-ben (azta!), miután a Fulham után a Luton Townt is felülmúlta, 1-0-ra lealázva. Ezzel feljött az MU a tabella hatodik helyére, három pontra a negyedik Liverpooltól.
A Manchester United azonban a hét közepén 4-3-ra kikapott a Koppenhágától a Bajnokok Ligájában, a hónap elején pedig a Newcastle-lel szemben kiesett a Ligakupából.
picture

Marcus Rashford és Erik ten Hag

Fotó: AFP

A bajnokságban annak ellenére, hogy hét győzelmet arattak, a másik öt meccsüket elveszítették Bruno Fernandesék, így némi nyomás nehezedik a hollandra.
Az Old Traffordon aratott szombati győzelem után Ten Hag azt sugallta, hogy a United a küzdelmes időszak ellenére jó helyzetben van.
Brit újságíróknak így nyilatkozott a holland:
"Még a sok kudarc után is ott vagyunk, közel a legjobb négyhez. És ha elkezdünk jól játszani, akkor egy olyan csapat leszünk, amely pár hétre, hónapra összeállt. Más csapatoknak is lesznek visszaesései, és ők is pontokat fognak veszíteni.
Most az utolsó öt meccsünkből négyet megnyertünk a Premier League-ben, ami jó. Tulajdonképpen elég jól állunk, ha az összes eddigi bajunkat elnézzük, akkor nagyon jó helyzetben vagyunk.”
A problémákat leszámítva tehát minden rendben Manchester vörös felén.
Ahogy az MU-drukker László Ági, a Kislány, nagy foci blogján írta, "nincs itt semmi gond! Erik ten Hag az első 50 Premier League-meccsén többször nyert és több pontot gyűjtött a Manchester Uniteddel, mint Jürgen Klopp a Liverpoollal".
picture

Legalább Ten Hagnak tetszik a csapata

Fotó: AFP

Mondjuk a United konstans gyenge játékot nyújt ebben az idényben, de hát nincs itt semmi látnivaló.
A Premier League újoncai elleni szoros győzelemről beszélve Ten Hag arra utalt, hogy a korábbi gólképtelenség miatt volt ilyen szoros a legutóbbi meccs.
"Megkönnyíthettük volna az életünket, ha gólokat szerzünk" – magyarázta Ten Hag a nagy igazság, sose kicsi-elv jegyében.
"Úgy gondolom, hogy sok lehetőséget teremtettünk. Az első félidőben négy 100%-os helyzetet is láttam. Ha megszerezzük az első gólt, akkor meglett volna a második is.
Akkor könnyebbé válik a dolog. A végéig küzdenünk kellett, és így nem a legszebb az összkép, de elégedett lehetek, mert sok lehetőséget alakítottunk ki.”
A United a válogatott szünet után november 26-án lép ismét pályára, amikor a Premier League-ben az Evertonhoz látogat.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés