Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Saka és Arteta is úgy látja, az Arsenal jobban áll a PL megnyeréséhez vezető úton, mint egy éve

Takács Márton

Frissítve 29/04/2024 - 19:50 GMT+2

Bukayo Saka elismeri, hogy az Arsenalnak tökéletesen kell szerepelnie, ha meg akarja nyerni az angol bajnokságot. A londoniak 3-2-re legyőzték a Tottenhamet a Premier League 35. fordulójának vasárnapi rangadóján. Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere úgy véli, csapata jobban áll a PL megnyeréséhez vezető útón, mint tavaly, továbbra is harcban van a Manchester Cityvel és a Liverpoollal.

Bukayo Saka reménykedik, hogy idén bajnok lesz az Arsenal

Fotó: AFP

Bukayo Saka és Mikel Arteta szerint is megtanulta a leckét tavaly az Arsenal, elégedetten értékelték a Tottenham elleni sikert.
Az Arsenal szinte tökéletes szezont fut a Premier League-ben, megérdemelné a bajnoki címet, de lehet, hogy az sem lesz elég hozzá, ha Mikel Arteta csapata megnyeri a hátralévő három mérkőzését.
Az Arsenal jobbszélsője, Bukayo Saka úgy véli, az Arsenal Spurs elleni győzelme megmutatta, hogy megvan bennük az, ami ahhoz kell, hogy idén megnyerjék a PL-t.
A vendégek túlélték a második félidőben a rivális nyomását, a sikerrel pedig továbbra is vezetik a tabellát egy ponttal az egy meccsel kevesebbet játszó Manchester City, és öt egységgel a Liverpool előtt.
Arteta együttese a tavalyi idény nagy részében vezette a bajnoki címért folyó versenyt, de áprilisban összeomlott, amikor nyolc mérkőzésen mindössze két győzelmet aratott.
Így végül jócskán lemaradt a Citytől, de Saka bízik benne, hogy ezúttal megfordítható a kocka. Egyébként a 22 éves szélső az első angol játékos Ian Wright óta (1993/1994-es évad), aki az Arsenal színeiben hazai pályán és idegenben is gólt szerzett a PL-ben a Spurs ellen. És Saka az első angol játékos Wright után (az 1996/1997-es szezon), aki legalább 15 gólt szerzett a bajnokságban a londoniak játékosaként.
"A City egy csodálatos csapat, de nem tökéletes" - mondta a Sky Sportsnak Saka.
picture

Bukayo Saka és a mögötte ünneplő Kai Havertz is remekelt vasárnap

Fotó: AFP

"Senki sem tökéletes. A Manchester is veszíthet pontokat. Nekünk csak a saját munkánkat kell végeznünk, és meglátjuk, hogy ez hova vezet. Nincs sok hibalehetőségünk, ahogy azt tavaly is megmutatta ManCity, és az azt megelőző években is. Most már van tapasztalatunk. Megtanultuk a leckét tavaly. Készen állunk az utolsó három mérkőzésre."
Az Arsenal az első félidőben hatékonyan játszott a Tottenham Hotspur Stadionban, Saka szögletéből Pierre-Emile Højbjerg öngóljával szerzett vezetést, mielőtt Kai Havertz pazar kiugratásából Saka, majd Declan Rice korneréből Havertz 3-0-ra alakította volna az állást.
A házigazdák nem adták fel, a derbi egyik legjobbja, a világbajnok argentin védő, Cristian Romero David Raya kapus bakija után egyenlített, majd Son Heung-min büntetője gondoskodott az idegőrlő végjátékról.
Az Arsenal csak behúzta ezt a mérkőzését is, így életben tartotta reményeit a 20 éve várt Premier League-elsőség megszerzésére. Viszont ehhez nem lesz elég, ha a londoniak behúzzák a Bournemouth, a Manchester United és az Everton elleni bajnokijukat, a Citynek is botlania kell az üdvösséghez.
picture

Sakát nem könnyű megállítani

Fotó: AFP

Saka szerint a Spurs elleni győzelem még így is jól mutatja, mennyit fejlődött a csapat az elmúlt 12 hónapban.
"Talán az előző szezonban ez döntetlennel végződhetett volna” - folytatta.
"Most megmutattuk, hogy már megvan a tapasztalatunk. Ide tudunk jönni és három pontot szerezni, még akkor is, ha nagy a tét, és ez egy hatalmas meccs. Nagyon örülök. Tudjuk, hogy ez egy nagy derbi, és a Spurs nem akar csak úgy 3-0-ra kikapni otthon. Amint szépített, a közönség felpörgött, ahogy a csapat is, a lendület a hazaiak irányába változott, de büszke vagyok minden srácunkra. A végsőkig küzdöttek, és megszerezték a három pontot.
Tudjuk, mit jelent ez a szurkolóknak és mit jelent nekünk. Ez a mindent jelenti. Tudjuk, hogy ez egy hatalmas dolog számunkra, és még három meccs van hátra.
Mindent bele fogunk adni, és meglátjuk, hogy mi lesz a vége."
picture

Mikel Arteta épp Sakának magyaráz

Fotó: AFP

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta is elismerte milyen nehéz meccsen van túl a csapata.
"Úgy érzem, hogy nagyon megnehezítettük magunknak a dolgunkat, különösen ahogyan a meccs kezdődött, és ahogyan a 3-0-s vezetésünkkel és a második félidőben mutatott teljesítményünkkel irányítottunk" – említette az Arsenal hivatalos honlapján.
A győzelem különösen édes volt a spanyol főnök számára, hiszen ez volt a 100. győzelme a Premier League-ben, mindössze 169 mérkőzésen.
"Ez nagyon jó, különleges nap ez az ünneplésre is. Szóval, köszönöm szépen mindenkinek a klubnál, a személyzetnek, akik minden nap velünk dolgoznak, és különösen a játékosainknak, hogy ez megtörténhetett.
A fizioterapeutáknak, a masszőrnek és a táplálkozásszakértőnek - mindenkinek, aki részt vesz abban, hogy a játékosaink a legjobb fizikai és mentális állapotban legyenek.
Ez egy nagyon megterhelő április volt, és Jurrien [Timber] kivételével az egész csapat készen áll. Nagyszerű állapotban vannak a játékosok, és erre szükségünk is van. Tudtuk, hogy ez mennyire fontos lesz" – tette hozzá.
picture

Mikel Arteta

Fotó: AFP

Arteta úgy véli, hogy csapata az idei szezonban jobban áll a bajnokság megnyeréséhez vezető úton, mint egy évvel ezelőtt.
"Amikor nyersz, akkor mindig ez a helyzet. A tavalyi szezonban nem sikerült, mert elmentünk a West Hamhez és kihagytunk egy büntetőt, a Liverpool ellen pedig a 91. percben kaptunk gólt, és akkor nem voltunk képesek rá.
A végén az ítéletet ez alapján az eredmény alapján fogják meghozni. Olyan kicsi a különbség. Nem szabad elragadtatni magunkat. Jobbak akarunk lenni. Vannak mozgásterek a javulásra. Megyünk újra a Bournemouth ellen, mert nagyon kemény lesz.”
részben via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés