Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Tanultunk a tavalyi hibákból" – az Arsenal középpályása szerint elkerülhetik az újabb leolvadást

Szabó Bence

Frissítve 06/04/2024 - 13:40 GMT+2

Az Arsenal tavaly hosszú évek után először volt újra versenyben a Premier League megnyeréséért, de végül alulmaradt a Manchester Cityvel szemben. Ebben az idényben a két csapat - a Liverpoollal kiegészülve - megint az aranyért csatázik, a londoniak középpályása, Jorginho pedig úgy látja, a tavalyi tapasztalatok sokat segíthetnek, hogy ezúttal az Arsenal jöjjön ki győztesen a küzdelemből.

Jorginho of Arsenal

Fotó: Getty Images

A kudarc is lehet hasznos tapasztalat.
Ezen a véleményen van az Arsenal középpályása, Jorginho is. Az olasz játékos csapata tavaly, bár 248 napig vezette a Premier League tabelláját, végül az idény utolsó hónapjaiban kipukkadt, és csak második helyen végzett a triplázó Manchester City mögött.
Egy évvel később az Arsenal ismét harcban van a bajnoki címért: ezúttal nyolc fordulóval a vége előtt a második helyen állnak a Liverpool mögött, de a hármas versenyfutásnak ugyanúgy része a City is. A londoni csapat úgy sincs könnyű helyzetben, hogy legutóbbi tíz meccséből kilencet megnyert, az előző fordulóban pedig épp a manchesteri rivális otthonából hozott el egy pontot.
Jorginho szerint viszont őket segíti, hogy tavaly a szezon végi leolvadásából megtanulták a leckét, ezúttal pedig az extra motiváció és a tapasztalat is megvan a keretben.
„Folytatunk kell azt, amit elkezdtünk, mert tényleg azt gondoljuk, hogy jó irányba tartunk. Szerintem a tavalyi tapasztalatok, és az is segít, hogy a keret még egy éve dolgozik együtt. Sokat tanultunk az előző idényből, főleg arról, ahogy bizonyos meccseket menedzselünk. A tapasztalat ebben sokat segít, ahogy az új játékosok érkezése is.”
picture

Jorginho

Fotó: AFP

Jorginho ugyan direkt módon nem mondta ki, de arra is utalt, hogy az Arsenal védelme látványosat fejlődött erre az évre. Ugyan a csapat játéka a szezon nagy részében elég kockázatkerülő – ez mindkét City elleni rangadón kiütközött –, cserébe hátul elképesztően stabilak, sokan egyenesen Európa legjobb védelmének tartják a londoniakét.
Ebben valóban segítettek az új igazolások: egyrészt maga az előző télen érkező Jorginho, másrészt a nyáron nagy pénzért megszerzett Declan Rice-Kai Havertz páros. Bár a hármas egyik tagja sem védő – a nyáron igazolt hátvéd, Julian Timber hamar kidőlt az egész szezonra –, játékukkal mind a hárman erősítik a kontrollt és ezzel nagyon sokat adnak a csapat stabilitáshoz.
Ezt a stabilitást pedig az Arsenal edzője, Mikel Arteta mindennél többre tartja. Jorginho róla is nagyon elismerően beszélt.
„Szerintem a legnagyobb erőssége az, hogy mennyire kidolgozza a részleteket, de fontos az is, hogy szenvedélyes és mennyire törődik mindenkivel, ahogy próbál mindenkit jobbá tenni.”
A következő nehéz feladat szombat este vár Arteta csapatára, amikor a tavalyi idény egyik kellemes meglepetéséhez, a Brightonhoz utaznak. Bár a hátralévő nyolc fordulóban a két közvetlen rivális ellen már nem játszanak, a Chelsea, a Manchester United és a Tottenham egyaránt ott lesz az ellenfelek között, így valóban szükség lesz minden megszerzett tapasztalatra, ha el akarják kerülni a tavalyi hajrá megismétlését.
Forrás: TNT Sports

Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés