Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Se bizalom, se játékidő? Marad padot melegíteni Pulisic, vagy összejöhet neki egy jó év valahol?

Gecsei Dina

Publikálva 17/08/2022 - 14:40 GMT+2

Christian Pulisic helyzete a Chelsea-nél nem túl rózsás, és nem csak mert közte és Thomas Tuchel (vagy a rendszere) között nem igazán működik a kémia. Az egész szezonos padozás helyett kölcsönben talán lenne esélye megfelelő mennyiségű játékpercet gyűjteni, és érdemben készülni a vb-re is, ráadásul most bejelentkezett egy komolynak tűnő érdeklődő, akiért a Premier League-et sem kellene elhagynia.

Christian Pulisic

Fotó: AFP

Pulisic felmegy a pályára, lendületesnek, élesnek tűnik.
A The Athletic információi szerint a 23 éves Pulisic felkerült a Newcastle célpontjainak listájára. Mivel még a nyári átigazolási szezonban szükségét érzik a támadósor megerősítésének, így Armando Broja, Conor Gallagher és Callum Hudson-Odoi mellett az amerikai kölcsönadására is rákérdeztek a Chelsea-nél.
A The Telegraph szerint is élénken érdeklődik a Newcastle Pulisic iránt, sőt, náluk azt is tudni vélik, hogy a vezetés ott volt a Stamford Bridge-en a Chelsea vasárnapi, Tottenham elleni meccsén, hogy tüzetesebben is megvizsgálja, kiket lehetne még elhappolni Londonból.
A Daily Mail is azt állítja, hogy a Newcastle érdeklődése valós lehet, de szerintük az Atletico Madrid, valamint a Juventus és AC Milan is hasonló lépésben gondolkodik, a Szarkáknak így komoly kihívóik is akadhatnak, pláne, hogy ez a három csapat BL-indulást kínál Pulisicnek. Persze, eddig ezek a csapatok nem jelentkeztek be hivatalosan a támadóért.
A szezonban Pulisic a Chelsea első két Premier League-meccsén csereként lépett pályára, az Everton ellen 25 percet játszott, a Tottenham elleni döntetlen alkalmával a 85. percben cserélték be. A Guardian ekkor már arról cikkezett, hogy Thomas Tuchel egyszerűen "nem bízik" Pulisicben.
picture

Christian Pulisic

Fotó: Getty Images

Az NBC-s Robbie Mustoe szerint a csatárnak egyszerűen "kopogtatnia kellene a menedzser ajtaján" és azt kellene kérnie, hogy kezdhessen.
Pulisic felmegy a pályára, lendületesnek, élesnek tűnik.
„Kopogtatnia kellene a menedzser ajtaján, hogy ’mi lenne, ha nekem is adna egy esélyt?’. A többi srácnak rengeteg lehetősége volt az utóbbi időben” – mondta.
Ha ez ilyen könnyen menne, ugyebár. Pulisic és Tuchel különös kapcsolatának vannak előzményei is, még májusban Tuchel kijelentette, hogy egyébként nincs problémája vele, annak ellenére, hogy Pulisic édesapja a Twitteren fogta magát, és egy rejtélyes tweetet írt fia Stamford Bridge-en töltött játékidejéről.
Már akkor látványosan kevesebb időt töltött a pályán az amerikai, mert Tuchel inkább Timo Wernert, Romelu Lukakut és Mason Mountot részesítette előnyben.
picture

Christian Pulisic

Fotó: Getty Images

Az eredeti tweetben ez állt: "A szomorú az, hogy szereti a klubot, a csapattársakat és Londont... szívét-lelkét beleadja abba, hogy profi legyen. Előre és felfelé fiam... nagy hat hónap áll előttünk".
A tweetet aztán törölték, de a sajtóban már akkor megindultak a találgatások Pulisic jövőjéről, viszont Tuchel nem különösebben izgatta magát a tweet miatt:
"Nem érdekel, ha egy apa szerint valamelyik játékos szeret engem vagy sem. Nem aggódom emiatt” – mondta akkor, és kitért arra is, hogy mit gondol a kispadra ültetett játékosok frusztrációiról.
"Ez egy normális dolog. Minden edzőnek megvannak az okai, hogy miért választ egy felállást, és megvannak az okai annak is, hogy melyik játékos szerepel a kezdőben. Ezen a szinten soha nem fogsz boldog arcokat látni azoktól a játékosoktól, akiket nem választanak be".
Pulisic szerződése csak 2024-ben jár le, és a számok is arra utalnak, hogy nem igazán nyerte el Tuchel tetszését a játéka: az elmúlt szezonban mindössze 13 alkalommal kezdett a Premier League-ben.
Pulisic korábban azt mondta, hogy szívesen marad a Chelsea-nél és szívesen küzd a helyéért, de mivel Raheem Sterling a nyáron nagy reményekkel érkezett a csapathoz, Mason Mount és Kai Havertz pedig szép csendben megelőzte őt a rangsorban, ez egyáltalán nem tűnik egyszerű meccsnek. Sőt, talán még Pierre-Emerick Aubameyang és Anthony Gordon is befut még a Stamford Bridge-re szeptemberig, ha pedig így lesz, Pulisic pályán töltött percei drasztikusan csökkenhetnek ebben a szezonban.
picture

Chelsea-Coach Thomas Tuchel

Fotó: Getty Images

De hogy jó döntés lenne-e Pulisic számára a Newcastle?

Az biztos, hogy lényegesen több időt tölthetne a pályán, ráadásul a Newcastle-nél, Eddie Howe víziói szerint a szélsőknek különösen fontos szerepe van a gyors kontrákra épülő rendszerben. Pulisic ezt a szerepet könnyedén magára tudja ölteni, ami azt illeti, a Tuchel-féle 3-4-2-1-es rendszer az, ami kevésbé fekszik neki.
Allan Saint-Maximin, Miguel Almiron, Jacob Murphy és Matt Ritchie mellett kellene harcolnia a kezdőbe kerülésért, de ezt a léc jóval kevésbé tűnik megugorhatatlannak, mint a Chelsea-nél. Ráadásul Pulisic számára különösen fontos lenne, hogy a vb előtt rendszeresen játéklehetőséghez jusson, a 10-15 perc meccsenként viszont biztos, hogy nem lesz elég neki egy jó katari szerepléshez.
Howe erre a szezonra a legjobb nyolc közé kerülést tűzte ki célul, ha Pulisic a Premier League-ben szeretne maradni, akkor a Newcastle-nél tudna maradandót alkotni, arról nem is beszélve, hogy jobb ajánlat nem valószínű, hogy érkezne számára az angol bajnokságból.
A kérdés most már csak annyi, hogy meg akarja-e lépni a csapatváltást most az amerikai, hogy a Chelsea mennyire ragaszkodik hozzá tartalékként, és hogy a Newcastle deklarált érdeklődésének hatására kopogtatnak-e újabb kérők az ajtón.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés