Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Haalandot 4 millióért kínálta a Manchester Unitednek Solskjaer, de Mourinhonak nem kellett

Minich Réka

Frissítve 14/05/2023 - 13:11 GMT+2

Ole Gunnar Solskjaer 2021 novemberéig vezette a Manchester Unitedet. Akkor egy Watford elleni 4-es zakó után váltak meg tőle. Most egy beszélgetős estet tartott, ahol szóba került az a bizonyos Liverpool elleni óriási zakó is, de más érdekes témákat is érintettek. A norvég elmondta, hogy a Molde edzőjeként beajánlotta a fiatal Erling Haalandot is, de Jose Mourinhonak nem kellett a csatár.

Ole Gunnar Solskjær

Fotó: NTB

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Glazer család elhanyagolta az edzőközpontot és az Old Traffordot is, a mai csapat pedig tele van hópihékkel.
Ole Gunnar Solskjaer egy manchesteri hotelben tartott beszélgetős eseményt, ahol mindenki számára ismét egyértelművé tette, hogy még mindig él-hal a Unitedért. Rajongóként egyértelműen frusztrálja, hogy a Glazer család mennyire elhanyagolja a klubot.
Az Old Traffordra évek óta ráférne egy felújítás, de az edzőközpont sem veheti fel a versenyt a legjobbakkal. A Glazer család 2005-ben vásárolta meg a klubot, azóta a Big Six csapatai közül 4 bővítette a stadionját vagy pedig újba költözött. Tavaly végre elkezdődött az előkészítő munka Manchesterben is, de azt rögtön fel is függesztették, amikor eladásra kínálták a klubot.
Solskjaer elárulta, hogy korábban Sir Jim Ratcliffe megpróbálta őt leszerződtetni a Nice kispadjára. Az Ineos vezére jelenleg egy katari ajánlattal versenyez, hogy hozzá kerülhessen a United is.
„Nem vagyok biztos benne, hogy meg tudja vásárolni az egész csomagot, amit akar. Úgy tudom, hogy 51 százalékra pályázik, nem lesz könnyű dolga.”
A norvég csatárlegenda elmesélte, hogy mi vezetett végül addig a meccsig, ahol belefutottak az óriási zakóba a Liverpool ellen. Végül az 5-0-ás vereség csak a kezdete volt egy komoly hullámvölgynek, ami a Watford elleni zakóval és Solskjaer kirúgásával végződött.
„Óriási megtiszteltetés, hogy edzőként vezethettem a Manchester Unitedet, de talán a lehető legrosszabb időszakban volt rá lehetőségem. A City és a Liverpool a legjobb időszakát élte, de mi bejöttünk másodiknak és harmadiknak. A bajnokság évről-évre nehezebbé vált.
picture

Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United manager

Fotó: Getty Images

Az volt az elképzelésem, hogy egy jól kontrázó, stabil csapatot építek fel. A Liverpool ellen viszont arra gondoltam, hogy nem lehet egy ilyen klubnak a védekezésre fókuszálni. Gondoltam, hogy játsszunk nyíltabban. Félidőben 50-50 százalék volt a labdabirtoklás és a helyzetek aránya is. Aztán a másodikban kaptunk négy gólt.”
A csapat évek óta küzd a csatárproblémáikkal. Solskjaer még a Molde edzőjeként egy fiatal helyi tehetséget ajánlott a United számára, potom összegnek számító 4 millió fontért. Akkoriban Jose Mourinho vezette a csapatot, aki nem tartott igényt Erling Haaland leigazolására. Talán nem merész kijelentés, ha azt mondjuk, hogy manapság már bánják az akkori döntésüket.
Solskjaer elmondása szerint nem is lehetne nagyobb a kontraszt a mostani és a 90-es évek végi keretek közt.
„Fantasztikus csaptunk volt. Keano volt a vezér, őt mindenki tisztelte. Tele voltunk igazi győztesekkel, akik utáltak veszíteni. Komoly veszekedések voltak egy-egy vereség után, de ez kellett hozzá, hogy felrázzuk egymást.
Manapság egy rossz szó után viszont a srácok mennek rögtön panaszkodni az ügynökeiknek, vagy a szüleiknek. Igazi hópihék, nem éltek volna túl abban az öltözőben.”
picture

Sir Alex Ferguson és Ole Gunnar Solskjaer

Fotó: Getty Images

És hogy mi volt Solskjaer számára a legnehezebb a manchesteri játékospályafutása alatt? Sir Alex Ferguson szomszédjában lakni.
„Gondoljatok bele, amikor kikaptunk idegenben, az öreg meg megkért utána, hogy vigyem őt is haza. Nem mondhattam nemet, de egész úton be voltam szarva, nehogy valami hülyeséget mondjak.”
Ennek ellenére mindig remek volt a viszonya korábbi edzőjével, Ferguson egyszer még elnézést is kért tőle, miután nyilvánosan kritizálta az egyik kezdőjét.
Solskjaer jelenleg munkanélküli, de elmondása szerint még érzi magában azt, hogy egy újabb edzői kalandba belekezdjen. Ideje még bőven van, hiszen idén töltötte be az 50. évet.
Forrás: The Athletic
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés