A 31 éves védő idén nyáron igazolt Londonba Nápolyból és az alábbi videóval közölte, hogy a korábbi legendás védő, John Terry mezszámában fog pályára lépni a kékek színeiben is.
Terry a Chelsea történetének legsikeresebb kapitánya, 15 trófeát nyert a klubbal, és 717 mérkőzésen viselte a Chelsea-mezt, valamint a 26-os számot.
Labdarúgás
A futballista Giggs vs. a toxikus Giggs - folytatódik a Manchester United legendás játékosának pere
15 ÓRÁJA
A telefonbeszélgetést a következő mondatokkal kezdte a szenegáli:
,,John, kérni szeretnék tőled valamit. Amint azt tudod, a Napolinál a 26-os számmal játszottam, és észre vettem, hogy távozásod óta senki nem viselte a Chelsea-nél ezt. Nem tudom, hogy vissza van-e vonultatva, vagy csak senki nem akarta ezt azóta viselni, de szerettem volna rákérdezni, hogy lehetséges-e ezt választanom.”
Terry gyakorlatilag kapásból ezt válaszolta: ,,Figyelj, a 26-os elképesztően különleges nekem. Nagyon hálás vagyok érte, hogy felhívtál, és természetesen nincs vele gondom ha felveszed sőt, nekem megtiszteltetés! A legjobbakat kívánom neked, örömmel adom át neked a 26-ost.”
Koulibaly köszönetet mondott a gesztusért "elődjének" és megjegyezte nagy nyomás egy ilyen legendás számot viselni, és azon lesz, hogy rászolgáljon a bizalomra. Terry erre annyit válaszolt:
Nincs nyomás haver, trófeákat fogsz nekünk nyerni benne
Terry egyébként 2019-ben elmondta, azért tartotta meg ezt a számot, mert nem szerette volna, hogy a szurkolóknak új mezt kelljen vásárolniuk a változtatás miatt.
,,Amikor sikerült bekerülnöm az első csapatba, ez volt szabad. Aztán láttam a nézőtéren olyanokat, akik a mezemet hordják. Nem akartam kiszúrni velük”

John Terry

Fotó: Eurosport

A Chelsea középpályása Jorginho is reagált a hírre, ő korábban Nápolyban is csapattársa volt a védőnek.
,,Kalidou tudja, hogy mit jelent a klub életében ez a szám. Tisztelettel és büszkeséggel fog benne pályára lépni, ebben biztos vagyok.”
Az olasz játékos azt is elmondta, sokat beszéltek Koulibalyval az átigazolás előtt.
,,Sokat vicceltünk azzal, hogy milyen jó lenne újra együtt játszani. Eleinte persze ne vettük komolyan a dolgot, aztán idén, mikor láttuk, hogy van realitása a transzfernek elkezdtünk róla hosszabban és részletesebben beszélni. Rágtam a fülét folyamatosan, hogy jöjjön hozzánk, szerencsére összejött az átigazolás”
A Chelsea augusztus 8-án kezdi meg a Premier League 2022-23-as idényét, amikor is az Everton vendégei lesznek Thomas Tuchel tanítványai.
Európa-bajnokság
Mit tanulhatunk Gareth Southgate menedzsmentjéből?
07/07/2021 17:00
Premier League
Félelem és reszketés a Stamford Bridge-en - senki sem kéri az elátkozott 9-es mezt a Chelsea-nél
06/08/2022 09:17