Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jürgen Kloppnak elege van a pocsék kezdésekből, változást vár a csapatától

Németh Dániel

Publikálva 02/10/2022 - 07:08 GMT+2

Jürgen Klopp szerint egészen máshogy alakulnának a Liverpool mérkőzései, ha nem kerülne rendre hátrányba – ezt azonban a Brighton ellen sem sikerült elkerülni. A német vezetőedző elégedett volt csapata küzdőszellemével, ám sportszerűen elismerte: a Brighton pontot érdemelt ezen a találkozón.

Jürgen Klopp

Fotó: AFP

Jürgen Klopp szerint az első gól meghatározta a mérkőzést.
Továbbra sem akar beindulni a Liverpool szekere: Mohamed Salahék 3-3-as döntetlent játszottak a Brightonnal. Leonardo Trossard duplájával a vendégek már a 17. percben 2-0-ra vezettek, ami megadta az alaphangot a találkozónak.
Roberto Firmino dupláját és Adam Webster öngólját követően megfordította a meccset a Liverpool, Trossard azonban a 83. percben a harmadik találatát is megszerezte, amivel ki is alakult a végeredmény.
Klopp a találkozót követően az első gól fontosságát emelte ki, szerinte a Liverpool gyenge szezonkezdetében az is szerepet játszott, hogy rendre hátrányba kerültek. Egészen pontosan az előző 15 meccséből 10-szer is a Liverpool ellenfele szerezte meg az első gólt.
„Pontosan azt mondtam a srácoknak, amit most nektek: nem tudom, hányszor kell elmondanom még, hogy reagálnunk kell. Az első gól mindkét csapat játékára hatással van. Ők mintha repültek volna. Mi pedig azt éreztük: oké, már megint itt ez a vacak kezdés.”
Harcoltunk, ami pozitívum, de jelenleg nem tűnik helyesnek. Meg kell elégednünk a ponttal.
„Védekezhettünk volna sokkal jobban is. De ilyen a futball, nem tehetsz mást, mint elfogadod. Egy ilyen napon fontos, hogy végig küzdj. Szép lett volna nyerni. Azonban mindig is voltak problémáink a Brighton ellen, amely egy remek futballcsapat, de jobban kell teljesítenünk."
Tudom, hogy 10 pontunk van, és ez most a valóság. Nem menekülök előle.
- jelentette ki Klopp.
picture

Nem bírt a Brightonnal a Liverpool

Fotó: Getty Images

„A meccsnek különböző történetei vannak. Van egy sztori arról, hogy hogyan kaptunk két korai gólt, egy arról, hogyan jöttünk vissza, és ott van az a történet is, hogy hogyan dobtuk mindezt el.”
„Hogy meglepett-e minket a kisebb formációváltás? Egy kicsit. Már 2-0 volt oda, amikor alkalmazkodtunk hozzá. Mi kontrákból szereztük a góljainkat. Nyerhettünk volna, az már más kérdés, hogy megérdemelten-e. Nem vagyok benne biztos, a Brighton megérdemelt valamit.”
Roberto De Zerbi első Premier League-mérkőzése tehát emlékezetesre sikeredett. Az olasz vezetőedzőt azt követően nevezték ki, hogy a Chelsea kivásárolta Graham Pottert a szerződéséből.
„Fontos számunkra ez a pont, mert az nem lett volna megfelelő eredmény, ha nem jön össze. Nem állítom, hogy nyernünk kellett volna, mert a Liverpool az Liverpool, de azért sok helyzetünk volt. Amennyiben nyerünk, az sem tűnne lopott győzelemnek.”
Forrás: Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés