Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nagelsmannra hajt a Chelsea, de lehet, hogy öt edzőjelöltet is castingolnak a döntés előtt

Takács Márton

Frissítve 03/04/2023 - 17:34 GMT+2

A Chelsea nagy erőkkel keresi a vasárnap este menesztett Graham Potter utódját a vezetőedzői posztra. Julian Nagelsmann, Mauricio Pochettino és Marco Silva neve is felmerült a londoniaknál.

Graham Potter halálos fenyegetéseket kapott

Ki lesz a Chelsea új vezetőedzője? Julian Nagelsmann, Mauricio Pochettino, vagy esetleg Luciano Spalletti?
Van valami veretős zenéd?
Ezt Román Katalin karaktere kérdezi a Hat hét című új, nagyon fontos magyar film főszereplőjeként, miután beszállt a taxiba, amely beviszi őt a kórházba, hogy megszülje gyermekét, akit örökbe kíván adni.
Christian Bale is bazi hangos zenét hallgat A nagy dobás (The Big Short) c. moziban, az irodájában ülve, miközben minden telefon csörög körülötte.
Nem tudjuk, a Chelsea vezetőinél milyen zene szól, miközben azon gondolkodnak, ki legyen a giga pénzekért megerősített csapatuk új vezetőedzője.
A Chelsea már felvette a kapcsolatot a Bayern München korábbi edzőjével, Julian Nagelsmannal, miután vasárnap este mindössze hét hónap után menesztették Graham Pottert.
Nagelsmannt a márciusi válogatott szünetben menesztették a Bayern kispadjáról, de a Chelsea-nél akár gyorsan visszatérhet a nemzetközi vérkeringésbe.
Úgy tűnik, a 35 éves német szakember a legesélyesebb a posztra, de a Tottenham és a PSG korábbi edzője, Mauricio Pochettino is szóba került a nyugat-londoni klubnál.
picture

Nagelsmann jobbra el

Fotó: AFP

A brit Eurosport a Daily Mailre hivatkozik, amely azt írja, hogy "a Bayern München korábbi vezetőedzője, Julian Nagelsmann is a Potter helyére pályázók között van, és úgy tudni, hogy közvetítőkön keresztül már megtörtént az első kapcsolatfelvétel.
A Chelsea-nek nehéz lehet meggyőzni a 35 éves edzőt, hogy ilyen hamar elvállalja a munkát a Bayernnél 10 nappal ezelőtt történt kirúgása után, de Nagelsmannt, akit a Tottenham is szeretne Antonio Conte helyére, sokan a Stamford Bridge-en a legerősebb jelöltnek tartják.
Mauricio Pochettino, aki Thomas Tuchel szeptemberi kirúgása után esélyes volt a posztra, szintén szabad. De az a tény, hogy őt ignorálták korábban, mivel a Chelsea végül Pottert nevezte ki, azt sugallhatja, hogy Londonban előbb más lehetőségeket vizsgálnak meg."
A Mirror viszont úgy tudja, hogy a Chelsea Marco Silvához is fordulhat, aki jelenleg a nyugat-londoniaknál, a Fulhamnél tevékenykedik. A portugál menedzser a Watfordnál és az Evertonnál szerzett Premier League-tapasztalattal rendelkezik, és a hírek szerint a Chelsea meglepetés-választásként tekint rá.
picture

Mauricio Pochettino is a jelöltek között szerepel

Fotó: AFP

A goal.com a Telegraphra hivatkozva egyenesen odáig ment, hogy a Chelsea legalább öt jelöltet fog meginterjúvolni, akik közül a korábbi menedzser, Graham Potter utódja fog kikerülni.
Abból kiindulva, hogy a Chelsea edzőinek jelenlegi kispadon töltendő ideje körülbelül hat hónap, a tét igen nagy lehet a következő vezetőedző számára, aki átveszi a szerepet.
A beszámoló szerint Todd Boehly és Behdad Eghbali tulajdonosok Laurence Stewart és Paul Winstanley sportigazgatókra bízták a Chelsea következő edzőjének megtalálását. A duó a korábbi Tottenham-főnök Pochettino, a spanyol válogatott ex-szövetségi kapitánya, Luis Enrique és a Napolival a Serie A megnyerése előtt álló edzője, Luciano Spalletti mellett két másik jelölttel is interjút fog készíteni.
picture

Graham Potternek fájhat a feje a menesztése miatt

Fotó: AFP

Miután tavaly szeptemberben elváltak útjaik Thomas Tuchellel (aki épp a múlt héten követte Nagelsmannt a Bayern kispadján), a Chelsea mindössze két menedzsert, Pottert és Pochettinót interjúvolt meg, mielőtt előbbi mellett döntött.
A hírek szerint azonban a klub most nem követné el ugyanazt a hibát, hogy elkapkodná a döntést, és inkább nem sieti el a dolgot, annak ellenére, hogy a klub jövő héten a Real Madriddal néz szembe a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.
részben via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés