José Morais még a Real Madridnál dolgozott együtt Cristiano Ronaldóval, ahol José Mourinho jobbkezeként tevékenykedett.
A madridiak mellett a Chelseanél és az Internél is másodedzősködő portugál szakember burkoltan Ten Hag felé is kritikát fogalmazott meg, amikor egy interjúban kijelentette: „A különleges játékosokat csak különleges edzők tudják kezelni.”
„Attól lesz valaki különleges edző, hogy az ilyen helyzetekkel tud mit kezdeni. Fontos a pozitív kommunikáció. Az a képesség, hogy valaki mennyire tudja kivívni mások bizalmát, nagyban függ az illető személyiségfejlődésétől. A legjobb edzők nagyobb valószínűséggel tudnak ilyen helyzeteket kezelni” – mondta Morais az A Bolának.
Labdarúgás
Sajtóértesülések szerint Ronaldo hamarosan aláír az új csapatához
3 ÓRÁJA
„Általában a játékos fiatalabb, mint az edző, és a személyiségfejlődése emiatt máshol tart. Az edzői képességeknek hatalmas szerepe van egy ilyen konfliktus megoldásában.”

José Morais

Fotó: AFP

Az interjúban a Manchester United legendás trénere, Sir Alex Ferguson is szóba került, aki továbbra is az utolsó etalon a klub történetében.
„Minden Manchester United edzőtől elvárható, hogy példát vegyen arról, amit Alex Ferguson mind a mai napig képvisel. Nem véletlen, hogy Cristiano még mindig csodálja és tiszteli őt.”
Az újságíró kérdésére a jelenleg az iráni Sepahan csapatát edző tréner arról is beszélt, milyen volt együtt dolgozni Cristiano Ronaldóval.
„Edzőként életem legjobb pillanatai voltak. Fantasztikus ember, és felfoghatatlan játékos. Csak azért nem mondom rá, hogy egy UFO, mert nagyon is emberi. Inkább azt mondanám, hogy egy ’azonosíthatatlan képességekkel rendelkező ember’. Minden edző számára áldás, ha egy ilyen játékosa van. Cris egy érzékeny és nagyon is elérhető személy.”
A Manchester United későbbre ígért reakciót Ronaldo nyilatkozatára.
Foci-vb
Ma a foci-vb-n: a Neymar nélküli (?) Brazília és a CR-rel szereplő Portugália is tovább robogna
28/11/2022 - 05:02
Foci-vb
Ronaldo beköszönt, győzelemmel kezdett Portugália
24/11/2022 - 18:17