Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az éllovas Arsenalhoz igazolt a Chelsea egyik alapembere

Eurosport Magyarország

Publikálva 31/01/2023 - 22:02 GMT+1

Premier League - Az angol labdarúgó-bajnokságot vezető Arsenal szerződtette a városi rivális Chelsea olasz válogatott középpályását, Jorginhót. A londoni Ágyúsok kedden este jelentették be a 31 éves futballista érkezését, egyúttal jelezték, hogy 18 hónapos megállapodást kötöttek vele.

Viallit búcsúztatja a Chelsea

Jorginho a Chelsea-től az Arsenalhoz igazolt

Az üzlet anyagi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, ám a szigetországi média információi szerint az Arsenal 12 millió fontot fizet a játékosért a Chelsea-nek.
Az Európa-bajnok labdarúgó a Chelsea alapemberének számított eddig, a mostani szezonban 25 mérkőzésen lépett pályára, ennek ellenére elengedték az Arsenalhoz.
"Jorginho intelligens középpályás, aki képes vezetni társait, ráadásul nagyon komoly tapasztalattal rendelkezik a Premier League-ben és a nemzetközi porondon is" - méltatta az új szerzeményt Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője a klub honlapján. - "Számos trófeát nyert már karrierje során, de még mindig éhes a sikerre és győzni akar az Arsenallal."
A brazíliai születésű játékos a Napoli színeiben lett ismert labdarúgó, majd 2018-ban a Chelsea-hez szerződött, mellyel többek között Bajnokok Ligáját, Európa-ligát és klub-világbajnokságot is nyert. Az olasz válogatottban 46-szor szerepelt eddig és kezdőembere volt a 2021-ben Európa-bajnokságot nyert csapatnak.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés