Szarkazmustól túlfűtött válasszal reagált Zlatan Ibrahimović kritikájára Pep Guardiola.
Ibrahimović mostanáig két könyvet szentelt annak, hogy elmondhassa a világnak, mennyire rosszul jött ki Guardiolával a Barcelonánál eltöltött időszakban. Ha teheti, azóta is oda-odaszúr korábbi mesterének, így tett ezzel néhány nappal ezelőtt is, amikor Erling Haalandról kérdezték a Milan támadóját.
Ibrát meggyőzte az, amit Haalandtól látott, olyan támadókhoz hasonlította, mint Inzaghi, Trezeguet és Vieri. A svédtől azt is megkérdezték, Guardiola képes lehet-e még jobb játékost kovácsolni belőle, Ibrahimović pedig pontosan olyan választ adott, amire a kérdező számított.
Premier League
Az utazás folytatódik! - Guardiola 2025-ig még biztosan marad a Manchester City kispadján
23/11/2022 - 10:57
„Az a kérdés, hogy Guardiola jobbá tudja-e tenni Haalandot? Ez csakis Guardioa egójától függ. Hogy hagyja-e, hogy még nála is nagyobb legyen, vagy sem. Ezt nem sok embernek hagyta, nem csak nekem nem, sok másik játékosnak sem.”
A hétvégi bajnoki előtt Guardiola véleményét is kikérték Ibrahimović állításával kapcsolatban, ami megállíthatatlan szarkazmuscunamit indított el.
„Igaza van, teljességgel igaza” – kezdte mondandóját az edző. „Ennél a klubnál az egóm mindenki más felett áll, a játékosokat is beleértve. Nem szeretem, amikor Erling gólt szerez, és róla szólnak az összefoglalók. Annyira irigy vagyok!”
Mondtam is neki: Erling, kérlek, hagyd már abba a gólgyártást, különben a lapok nem fognak rólam, és csak rólam beszélni. Szóval igaza van, tökéletesen kiismert. Akár egy újabb könyvet is írhatna.
Haalandot egy kisebb sérülés megakadályozta a gólgyártásban, de mindent egybevetve egészen jól megy neki a Citynél, 15 meccsen 22-szer volt eredményes.
Guardiolának most talán arra kell leginkább figyelnie, nehogy úgy járjon, mint Randy Marsh a South Parkban, amikor képtelen volt leállni a szarkazmussal, és feltalálta a melltartós-alufóliacsákós amerikai focit.
Labdarúgás
Messi szerint Guardiola ténykedése „sokat ártott” a labdarúgásnak
13/11/2022 - 14:56
Premier League
Haaland állapota javul, de közel sem tökéletes
09/11/2022 - 08:49