Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Guardiola csattanós választ adott Ibrahimovićnak, de ha nem vigyáz, feltalálja a szarkasztalasztit

Németh Dániel

Publikálva 05/11/2022 - 18:35 GMT+1

Zlatan Ibrahimović egy interjúban azt állította, elsősorban Pep Guardiola egóján múlik, mennyire tud kiteljesedni Erling Haaland a Manchester Citynél. A katalán szakember csapata hétvégi bajnokija előtt, meglehetősen sajátos stílusban reagált a svéd kritikájára, egyértelművé téve, mit gondol egykori játékosának véleményéről.

Pep Guardiola

Fotó: AFP

Szarkazmustól túlfűtött válasszal reagált Zlatan Ibrahimović kritikájára Pep Guardiola.
Ibrahimović mostanáig két könyvet szentelt annak, hogy elmondhassa a világnak, mennyire rosszul jött ki Guardiolával a Barcelonánál eltöltött időszakban. Ha teheti, azóta is oda-odaszúr korábbi mesterének, így tett ezzel néhány nappal ezelőtt is, amikor Erling Haalandról kérdezték a Milan támadóját.
Ibrát meggyőzte az, amit Haalandtól látott, olyan támadókhoz hasonlította, mint Inzaghi, Trezeguet és Vieri. A svédtől azt is megkérdezték, Guardiola képes lehet-e még jobb játékost kovácsolni belőle, Ibrahimović pedig pontosan olyan választ adott, amire a kérdező számított.
„Az a kérdés, hogy Guardiola jobbá tudja-e tenni Haalandot? Ez csakis Guardioa egójától függ. Hogy hagyja-e, hogy még nála is nagyobb legyen, vagy sem. Ezt nem sok embernek hagyta, nem csak nekem nem, sok másik játékosnak sem.”
A hétvégi bajnoki előtt Guardiola véleményét is kikérték Ibrahimović állításával kapcsolatban, ami megállíthatatlan szarkazmuscunamit indított el.
„Igaza van, teljességgel igaza” – kezdte mondandóját az edző. „Ennél a klubnál az egóm mindenki más felett áll, a játékosokat is beleértve. Nem szeretem, amikor Erling gólt szerez, és róla szólnak az összefoglalók. Annyira irigy vagyok!”
Mondtam is neki: Erling, kérlek, hagyd már abba a gólgyártást, különben a lapok nem fognak rólam, és csak rólam beszélni. Szóval igaza van, tökéletesen kiismert. Akár egy újabb könyvet is írhatna.
Haalandot egy kisebb sérülés megakadályozta a gólgyártásban, de mindent egybevetve egészen jól megy neki a Citynél, 15 meccsen 22-szer volt eredményes.
Guardiolának most talán arra kell leginkább figyelnie, nehogy úgy járjon, mint Randy Marsh a South Parkban, amikor képtelen volt leállni a szarkazmussal, és feltalálta a melltartós-alufóliacsákós amerikai focit.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés