Erling Haaland pályája eddig káprázatos. A norvég csatár a Red Bull Salzburg csapatában még Szoboszlai Dominik csapattársa volt, a 2019/20-as szezon telén azonban megvette a Borussia Dortmund. Onnan került át idén nyáron az Etihad Stadionba, 51 millió fontért igazolta le a Manchester City. Ötéves szerződést kötött a Premier League regnáló bajnokával, a City pedig a világ labdarúgásának egyik legkeresettebb játékosát szerezte meg.
Haaland villámrajtot vett Pap Guardiola csapatában, hiszen 7 forduló alatt a 11 gólt lőtt a bajnokságban, de háromszor betalált a Bajnokok Ligájában, egyszer pedig a Community Shielden is.
Ez azonban nem biztos, hogy sokáig fog tartani, hiszen édesapja Alf-Inge Haaland beszélt erről a Haaland: A nagy döntés című dokumentumfilmben, amit az interneten mutatnak be október 10-én. Állítása szerint nem biztos, hogy fia hosszabb ideig marad a Citynél, mivel az az ambíciója, hogy Európa mind az öt topbajnokságában játszhasson.
Premier League
Az utazás folytatódik! - Guardiola 2025-ig még biztosan marad a Manchester City kispadján
23/11/2022 - 10:57
„Erling minden bajnokságban bizonyítani akarja képességeit. Ezért három, vagy legfeljebb négy évig maradhat ott (a Manchester Citynél)."
Lehetne például két és fél év Németországban, két és fél év Angliában, aztán Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, nem igaz?
Azt még nem tudni, ki, mikor és milyen ajánlatot tesz Haalandért. Korábban a Bayern Münchent, a Paris Saint-Germaint és a Real Madridot is kapcsolatba hozták vele.
Alf-Inge azt is elmondta, hogy az említett klubok mindegyike opció volt, mielőtt Manchesterbe igazolt volna. Ugyanakkor azt sugallta, hogy az ajánlataik meg sem közelítették a jelenlegit.

Erling Haaland egy kihagyott helyzet után a Wolverhampton Wanderers elleni bajnoki mérkőzésen 2002. szeptember 17-én Manchesterben, az Etihad Stadionban.

Fotó: AFP

„A listánkon szerintem a City a legjobb csapat” – mondta. „A (Bayern) München a második. Nálunk a Real Madrid a harmadik, a Paris Saint-Germain a negyedik.
„A Cityn kívül is van néhány angol csapat, akik elég jók. A Liverpool és a Chelsea. Emellett ott van a Barcelona is. Ők nálunk nagyjából egy sorban vannak."

Jöhet az első derbi, jöhet a revans

Haaland vasárnap tovább növelheti értékét, hiszen első manchesteri derbijére készül.
„Alig várom, hogy az első derbimet játszhassam a Manchester Cityvel, jó móka lesz. Remélem, hogy a legjobb futballunkat tudjuk játszani. Ha így lesz, akkor szerintem jó este lehet. Készen állok a derbire, tudom, milyen az. Nincs olyan védő, akivel ne szeretnék szembenézni".
Ráadásul náluk ez családi szokás. Apja – szintén kék mezben – maga is vett részt korábban két manchesteri derbin a 2000/2001-es szezonban. A családi hagyományokon túl az is motiválhatja Haalandot, hogy visszavágjon a tavalyi Bajnokok Ligája-fiaskóért. A tavalyi csoportkörben az Ajax – Borussia Dortmund találkozón a ma már Manchester United belső védője, Lisandro Martinez tudta kiválóan semlegesíteni a norvég sztárt, így 4-0-ra nyert a holland csapat.
Ma már mindketten Manchesterben játszanak, de nem ugyanazokban a színekben.
Forrás: Express.co.uk
Labdarúgás
Messi szerint Guardiola ténykedése „sokat ártott” a labdarúgásnak
13/11/2022 - 14:56
Premier League
Haaland állapota javul, de közel sem tökéletes
09/11/2022 - 08:49