A nyár hosszúra nyúló szappanoperája Cristiano Ronaldo és a Manchester United látványosan megromló kapcsolata. A portugál játékos mindenképpen a Bajnokok Ligájában szeretne játszani, a United viszont tavaly messze járt a legjobb négytől. Ronaldo családi okok miatt nem is utazott el a csapat idény előtti túrájára, de a héten már jelenése volt az edzőközpontban.
A Chelsea korábbi játékosa, Scott Minto szerint viszont egyértelmű, hogy excsapatának meg kéne szereznie a portugált. Tavaly a Chelsea-ben nem igazán teljesítettek jól a csatárok, senki nem tudta megközelíteni a 18 gólt, amit Ronaldo szerzett a – szintén nem az erős támadójátékáról híres – Manchester Unitedben.
„Cristiano Ronaldo tavaly egy nagyon gyenge Unitedben tudott ilyen sok gólt lőni. Persze lehet azt mondani, hogy ott minden róla szól, de egy próbát megérne. Az edzőnek le kéne vele ülnie és világosan lemondani, hogy mik az elvárások. Ha Ronaldo hajlandó beállni a sorba, akkor meg kéne szerezni.
Premier League
Cristiano Ronaldót gyalázták a legtöbbet az előző szezonban
4 ÓRÁJA
Cristiano igenis képes a letámadásra. Nem arról szól a dolog, hogy nem képes rá, inkább csak nem hajlandó részt venni benne. Évekig követtem a Real Madridot, jól tudom, hogy milyen típusú játékosról van szó. Egy-két érintéssel játszik, sokszor feltűnik a tizenhatoson belül, sok gólt lő. 37 évesen ezen már nem fog változtatni, de ezekkel a képességekkel még mindig lehet rá csapatot építeni.
Amikor Thomas Tuchel megérkezett a Chelsea-hez rögtön sikereket tudott elérni a stabil védekezésnek köszönhetően. Megnyerte a Bajnokok Ligáját és a bajnokságban is bejutott a legjobb 4 közé, pedig nem lőttünk sok gólt.
Tavaly a védelem sem nézett ki jól, ráadásul még sok gólt sem sikerült lőni. A Chelsea nagyot nyerhetne Ronaldo leigazolásával, én nem sajnálnám rá a pénzt.”
A Chelsea támadósora a tavalyi közepes teljesítmény után még gyengült is a nyáron. Romelu Lukaku visszatérése nagy csalódás volt, így vissza is igazolt az Interhez, Timo Wernert pedig nem marasztalják. A német visszatérhet korábbi klubjához Lipcsébe. Jelenleg a keretből egyedül Kai Havertz lehet képes a középcsatár poszton szerepelni, mellette a frissen igazolt Raheem Sterlingtől várhatják még a gólokat a Kékek szurkolói.
Ha a londoniak szeretnének odaérni idén is a Bajnokok Ligája kvalifikációt jelentő helyekre, akkor még nagy igazolásokra lesz szükségük. Minto elmondta, hogy tudja, hogy korábbi klubja milyen nehéz helyzetben van:
„Erre a helyzetre sokan számíthattak a tavaszi tulajdonosváltás miatt. Lépéshátrányba kerültünk, de az biztos, hogy a pénz nem lesz akadály. Az viszont látszik, hogy egyelőre nem vagyunk elég jók, az amerikai túra utolsó meccse egészen aggasztó volt, amikor az Arsenal 4-0-ra nyert.
Eddig sem hittem benne, hogy lenne esélyünk a bajnoki címre, de a harmadik hely összejöhet, a cél pedig nem lehet más, mint közelebb kerülni a Liverpool – Manchester City pároshoz. Most viszont aggódok kicsit, inkább hátrafelé kell majd nézegetnünk.”
Egyelőre annyi biztos, hogy Ronaldo nem utazott el a Manchester United szombati spanyolországi barátságos meccsére, de Instagramon egy sejtelmes üzenetben közölte, hogy "Vasárnap a király visszatér".
Forrás: talksport
Bundesliga
Erősítettek Szoboszlaiék - Timo Werner visszatért az RB Leipzighez
5 ÓRÁJA
Premier League
Korábbi játékosa a Manchester United vezetését kritizálja
7 ÓRÁJA