Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A holland válogatott cserecsatára érkezhet Cristiano Ronaldo helyére Manchesterbe

Minich Réka

Frissítve 08/01/2023 - 13:16 GMT+1

Cristiano Ronaldo távozása után a Manchester United csatárt keres, aki képes lehet levenni a terhet a remek formába lendülő Marcus Rashford válláról. A megoldás meglepő helyről érkezhet, hiszen a kiszemelt nem más, mint a Burnley-től kölcsönben Törökországban játszó holland, Wout Weghorst.

Wout Weghorst steht vor einem Wechsel zu Manchester United

Fotó: Getty Images

Weghorst jelenleg a Besiktasnál szerepel kölcsönben, miután fél év alatt a Burnley-ben mindössze 2 gólt szerzett és a csapat pedig kiesett a Championshipbe.
A Manchester United jelenleg csak rövid távú megoldást keres, amivel a csatárgondjaikon lehetne enyhíteni. A tervek szerint nagy nevet csak nyáron igazolnának, amikor sokkal jobb esélyeik lennének a piacon. Emiatt meglepő név került elő, aki segíthetne Marcus Rashfordéknak a gólszerzésben.
Wout Weghorst a világbajnokságon az egyik legemlékezetesebb teljesítményt nyújotta, miután csereként beállva duplázott Argentína ellen, ezzel pedig eljuttatta a tizenegyesekig a párharcot.
Jelenleg Törökországban szerepel kölcsönben, miután a Burnleyt nem sikerült megmentenie a kieséstől, miután mindössze két gólt tudott szerezni fél év alatt. A Besiktas csak az 5. helyen áll a bajnokságban, de a holland csatár megbízhatóan szállítja a gólokat.
A United számára elsősorban az lehetett a megnyerő, hogy a magasságának köszönhetően kiemelkedő a fejjátéka, ilyen típusú támadó pedig jelenleg nincs a keretben. Weghorst úgy tűnik, hogy készen áll a váltásra, miután az előző mérkőzésen a gólja után el is búcsúzott a szurkolóktól.
picture

Wout Weghorst of Netherlands celebrates after scoring the team's second goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match between Netherlands and Argentina at Lusail Stadium on December 09, 2022 in Lusail City, Qatar.

Fotó: Getty Images

A Besiktas edzője, Senol Gunes nem is volt elragadtatva a gesztustól.
„Weghorst fontos játékosa a csapatunknak, nem elég, hogy a drukkerektől elköszön. Csak akkor fogok elgondolkodni a távozásán, ha beszélek vele és a klub vezetésével is.”
A Manchester United edzője, Erik ten Hag elismerte, hogy muszáj csatárt igazolniuk, mert Anthony Martial nem képes felvenni a ritmust a sok sérülése miatt.
„Oka volt annak, hogy az elmúlt hét meccsen lecseréltem Martialt, egyszerűen fizikailag nem áll készen a terhelésre. Ezért akarunk csatárt igazolni. Nem arról van szó, hogy nem bízok benne, de egyszerűen nem tud háromnaponta meccseket játszani.
A képességei nagyon fontosak számunkra, a mozgása, ahogy meg tudja tartani a labdát és a letámadásban is kiváló, a veszélyes játékhoz szükség van rá. Marcus Rashford is sokat profitál abból, ha a pályán van.
Ennek ellenére nem aggódok, hogy csak Marcus lövi a gólokat, ott van például Antony, aki gólt lőtt az Evertonnak. Bruno Fernandes és Christian Eriksen is ki tud minket segíteni ha kell.”
Wout Weghorst leigazolását nehezítheti, hogy a Manchester Unitednek meg kéne állapodnia a Burnley mellett a Besiktassal is. Az angolok nem állnának Weghorst útjába, de a törökök nehezen mondanának le a csatárjukról. Erről nem csak Gunes, de a sportigazgató, Ceyhun Kazanci is beszélt.
„Nem igazán értem, hogy Wout miért búcsúzott el a szurkolóktól, egyelőre a mi játékosunk, a szerződése pedig a szezon végéig szól. Ha valaki meg akarja szerezni, akkor először a Burnley-vel kell megállapodnia, aztán velünk is. Ha mi is beleegyezünk, akkor fel lehet bontani a kölcsönszerződését, ha nem, akkor itt marad nyárig.
Nem fogjuk csak úgy elengedni, minket is kompenzálni kell, hogy elmehessen. Ha mondjuk a Burnley az érte kapott pénzből utal nekünk is, akkor egész más a szituáció.”
A Manchester United a téli átigazolási szezonban csak kölcsönben gondolkodik, egyelőre Weghorst mellett Joao Felix neve merült fel. Az Atletico Madrid viszont a pletykák szerint hatalmas összeget szeretne kapni a portugál támadóért, még fél év kölcsönért cserébe is, így nem valószínű, hogy a United leigazolná.
Forrás: Sky Sports és eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés