Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Conte kiborult: önzők a játékosok, akik nem akarnak nyomás alatt játszani

Minich Réka

Publikálva 19/03/2023 - 10:55 GMT+1

A Tottenham szörnyű márciuson van túl, kiestek az FA-kupából és a Bajnokok Ligájából is. A csapatnak már idén sincs esélye trófeát nyerni, Antonio Conte pedig ehhez nagyon nincs hozzászokva. A Southampton ellen kétgólos előnyből sem sikerült nyerni, ami után az olasz edző emlékezetes sajtótájékoztatót produkált.

Antonio Conte

Fotó: Getty Images

Borzalmas utolsó 16 perc a pályán, majd látványos 11 perces kiborulás a sajtótájékoztatón. A Tottenham ismét emlékezetes meccsnapot produkált.

A Tottenham 3-1-re vezetett a kiesés ellen küzdő Southampton otthonában 16 perccel a meccs vége előtt, de innen sem sikerült nyerniük. Előbb Theo Walcott szépített, majd a hosszabbításban egy tizenegyest is kiharcolt, amit James Ward-Prowse váltott gólra.
Antonio Conte már a Bajnokok Ligája-kiesés után tett rá utalásokat, hogy nem lepődne meg, ha még az év vége előtt kirúgnák, de most a sajtótájékoztatón sokat is tett ezért. Gyakorlatilag páros lábbal szállt bele a játékosaiba és az egész csapat kultúrájába, ez pedig nem sok jót ígér a szezonból hátralévő hónapokra.
„Nem vagyok hozzászokva, hogy ilyeneket lássak. Nem volt ma csapatunk, csak sok önző játékos. Nem akarják egymást segíteni, nem teszik ki a szívüket a pályára.
Ehhez szoktak hozzá, tudják, hogy nem kell fontos dolgokért játszaniuk. Nem akarnak nyomás alatt játszani, így sokkal egyszerűbb nekik. Ez a Tottenham történelme.
A tulajdonos 20 éve van itt, de semmit nem nyertek azóta, de miért? Ez a klub hibája is kell, hogy legyen, nem lehet csak az edzőké. Az edzők a hírnevüket kockáztatják, de most már nem fogom megvédeni a játékosaimat.
Próbáltam elrejteni a problémákat, de már nem megy, nem akarom újra azt látni, amit ma a pályán láttam, ez elfogadhatatlan nem csak számomra, de a szurkolók számára is. Jönnek velünk mindenhova, egy csomó pénzt kifizetnek a jegyekért és ezt az elfogadhatatlan teljesítményt kapják cserébe. El kell ezen gondolkodnunk.
Csak alibit keresnek mindig a játékosoknak, de az én jövőm miatt nem lehet így pályára lépni. A klubnak megfelelően kell igazolnia, az edzőnek is megvan a felelőssége, de a játékosoknak? Őket miért nem vonja soha senki kérdőre?
Csak 11 játékost látok a pályán, akik nem képesek egymásért játszani. Még hátravan 10 meccsünk és van, aki azt hiszi, hogy harcolni fogunk, de miért? A hetedik, nyolcadik vagy tizedik helyért? Nem ezt szoktam meg.
Nagyon szomorú vagyok, de mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, nem csak a vezetésnek és nekem, de a játékosoknak is, ha azt szeretnék, hogy a Tottenham változzon. Ha viszont ezt jónak találják, akkor csak nyugodtan cserélgessék az edzőket, de semmi nem fog változni.
Ha az idei szezont kell értékelnem a tavalyihoz képest, akkor azt mondanám, hogy visszafelé haladunk. Nem a taktikáról beszélek, hanem a hozzáállásról. Nincs felelősségvállalás a játékosokban, nem teszik ki a szívüket a pályára.
Ma is vezettünk két góllal és látszott, hogy félünk attól, hogy mi történhet még. Muszáj a játékosoknak változtatni, mert amit az elmúlt egy hónapban láttam, az nagyon nem tetszik.”
A Sky Sports szakértőjeként dolgozó Jamie Carragher szerint Conte kirohanása újabb jele volt annak, hogy az olasz szeretne minél hamarabb szabadulni Észak-Londonból.
„Conte azt szeretné, hogy a válogatott meccsek alatti szünetben kirúgják. A vezetőség viszont jobban járna, ha már most megtenné és megszüntetné a szenvedést.”
A döntetlennel a Tottenham maradt negyedik a bajnokságban, két ponttal megelőzve a Newcastle-t, viszont a londoniak két meccsel többet játszottak.
Forrás: Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés