Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Benne van a DNS-ünkben” – a Liverpool középpályása a 98. perces győztes gólról

Sergő Z. András

Frissítve 01/09/2022 - 15:53 GMT+2

Sokszor megszakított, atrocitásoktól sem mentes, küzdős meccsen győzött a Liverpool az angol bajnokság hétközi fordulójában saját otthonában a Newcastle United ellen. Hiába vezettek a vendégek az új szerzemény, Alexander Isak góljával, a hazaiak a hosszabbítás hosszabbításában tudták belőni a győztes gólt, amit az ellenfél játékosai kicsit méltánytalannak tartottak.

Fabio Carvalho és Jürgen Klopp

Fotó: Getty Images

Jürgen Klopp szerint ez volt a tökéletes válasz az időhúzásra.
Hátrányból fordítva győzött 2-1-e a Liverpool az újjáépülő Newcastle United ellen az angol bajnokság 5. fordulójában. A mérkőzés különlegessége az volt, hogy a hazaiak 3 perccel a beígért hosszabbítás után, egy szögletet követően gyakorlatilag az utolsó labdaérintésből szerezték meg a győztes gólt.
A 60 millió fontért vásárolt Alexander Isak nyitotta a gólok sorát (elsőre tehát úgy tűnik, jó vétel volt), de a második félidőben Roberto Firmino egyenlített. A második félidő második fele – elsősorban a vendégek taktikai megfontolásából – rendkívül szaggatott volt. Ennek mégsem lett meg az eredménye, hiszen a szintén új szerzemény, az ötödik meccsén már második gólját szerző Fábio Carvalho a 98. percben szerezte meg a győztes gólt. Tökéletes ajándék, hiszen a portugál fiatalnak kedden volt a 20. születésnapja.
„Örülök a győzelemnek, de jobban kellett volna játszanunk” – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere. „A Newcastle nagy nyomás alá helyezett minket, de az utolsó 20-25 percben már nem annyira bírták az intenzitást. Már azelőtt kétségbe voltunk esve, hogy kellett volna.”
Valóban, a vendégek a meccs előrehaladtával egyre többször szakították meg a játékot, igyekeztek minél jobban húzni az időt. Eleve a + 3 percet is azért adta a játékvezető, mert a hosszabbításban is állt a játék. Először a vendégek kapusa, Nick Pope ápolása miatt, és Joelinton is látványosan húzta az időt.
„A végén nagyon boldog voltam, amikor szögletet lőhettünk. Amit Mo (Salah) és Fábio kihozott belőle, az egyszerűen elképesztő volt. Ez volt a tökéletes válasz arra, ami történt” – utalt a menedzser az ellenfél időhúzási taktikára.

Atrocitások a kispadok között

„Pont jó helyen voltam, és szerencsére éppen elém esett a labda” – mondta Fábio Carvalho győztes góljáról nyilatkozva a BT Sport kamerái előtt mérkőzés utáni nyilatkozatában, majd a közönségre mutatott:
Hát nézd meg! Ilyen közönség mellett mégis mit lehetne csinálni?! Ők folyton hajtanak minket, fantasztikus érzés itt lenni.
„Az igazat megvallva, ez benne van a DNS-ünkben – csak menni, hajtani. Ma meg is mutattuk, és ebben nagy szerepe van a közönségnek is. Nagy köszönet jár nekik, mert nélkülük erre nem lettünk volna képesek.
Az utolsó pillanatos gól persze nem volt mentes a frusztrációtól. A vendég kispad vizes palackkal dobálta meg a gól után ünneplő hazaiakat. Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot indított az incidens miatt.
A Liverpool, ami a Manchester City-vel egyetemben a bajnoki cím legfőbb esélyese, jelentősen beragadt a rajtnál, három forduló után még nyeretlen volt. A Bournemouth eleni hétvégi 9-0-ás győzelem azonban, úgy tűnik, beindította a szekeret, és a héten ismét nyerni tudott, ezzel a csapat feljött az ötödik helyre. A tabellát a 100 %-os mérleggel álló Arsenal vezeti a Manchester City, a Tottenham és a szezon eddigi meglepetésének számító Brighton előtt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés