Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Máris kidőlt az Aston Villa olimpiai bajnoka - A PL második fordulója az Eurosport.hu-n

Eurosport Magyarország

Frissítve 15/08/2022 - 13:48 GMT+2

Az első fordulóhoz hasonlóan most is folyamatosan frissülő cikkben követjük a Premier League hétvégi fordulóját. Haaland a Bournemouth ellen növelheti góljai számát, a Liverpool a Crystal Palace-t fogadja, a United a Brentford ellen javítana, a Chelsea és a Spurs játsza a hétvége rangadóját.

Diego Carlos

Fotó: Getty Images

Hétfő - 12:41 Máris kidőlt az Aston Villa olimpiai bajnoka

Diego Carlos szombaton, az Everton ellen 2-1-re megnyert bajnoki hajrájában szenvedett bokasérülést, és az orvosi diagnózis szerint Achilles-ín-szakadása van. A klub közölte, hogy hamarosan megműtik a 29 éves légióst, akire várhatóan hosszú kényszerpihenő vár.
A válogatottal tavaly Tokióban olimpiai bajnok Carlos a Sevillától érkezett az Aston Villához, a spanyol egyesületnél három idényt töltött.
Steven Gerrard vezetőedző együttese egy vereséggel és egy győzelemmel kezdte a Premier League 2022/23-as idényét.
MTI

19:36 - A Tottenham a 96. percben mentett pontot a Chelsea otthonában

A Chelsea úgy játszott otthon 2-2-es döntetlent a Tottenham Hotspur gárdájával az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójának vasárnapi játéknapján, hogy a vendégek a 96. percben egyenlítettek másodszor.
A házigazdák két védő, Kalidou Koulibaly és Reece James révén kétszer, a 19., majd a 77. percben szereztek minimális előnyt, a vendégek előbb Pierre-Emile Höjbjerg találatával egyenlítettek a 68. percben, majd a hajrában Harry Kane góljával mentettek pontot.
Premier League, 2. forduló: Chelsea-Tottenham Hotspur 2-2 (1-0)
A meccs végén komoly balhé alakult ki a két menedzser között.
MTI

17:10 - Huszonhárom év után nyert újra az élvonalban a Nottingham

Az élvonalba 23 év után visszajutott Nottingham Forest megszerezte első győzelmét az angol labdarúgó-bajnokságban: a második forduló vasárnapi játéknapján 1-0-ra kerekedett a vendég West Ham fölé.
A győztes találatot az Union Berlintől igazolt nigériai támadó, Taiwo Awoniyi szerezte.
Premier League, 2. forduló:
Nottingham Forest-West Ham United 1-0 (1-0)
MTI

Vasárnap - 10:57 Még Ten Hag szerint is kiábrándító a United teljesítménye

A nyári szünetben az Ajaxtól érkezett holland szakvezető csapata előbb hazai pályán 2-1-re kikapott a Brightontól, majd szombaton 4-0-s vereséget szenvedett a Brentford otthonában. Legutóbb John Chapman rajtolt két vereséggel a Manchester United vezetőedzőjeként, de az 1921-ben történt.
"Reménykedtem a jobb kezdésben, és bár a hitemet nem veszítettem el, mert láttam jó dolgokat, de ez a két meccs kiábrándító volt. A mi szintünkön nem lehet ilyen hibákat elkövetni" - értékelt Ten Hag.
Hozzátette, mindig meglepő számára, ha egy csapat ilyen rosszul kezd egy mérkőzést, hiszen szombaton a Brentford a 35. percen már 4-0-ra vezetett. Meglátása szerint egyéni hibákból kapták a gólokat, másrészt ellenfelük éhesebb volt a sikerre.
"Jó játékosaink vannak, akiknek felelősséget kell vállalniuk a pályán csapatként és egyénileg is, de ezt nem tették meg. Megkértem őket, hogy játsszanak hittel és vállalják a felelősséget a teljesítményükért, de ezt sem tették meg" - magyarázta Ten Hag.
Megjegyezte, a történteknek semmi közük a taktikához, mert a játékosai követik az utasításait, de rossz döntéseket hoztak, márpedig "a futball a hibák játéka, és aki hibázik, azt megbüntetik".
Hangsúlyozta, csak akkor tudnak kilábalni a jelenlegi helyzetükből, ha összetartanak és keményen dolgoznak.
"Félreértés ne essék, a vezetőedző is felelős, sőt az övé a legfőbb felelősség, és ezt vállalom is. Hitet kell adnom nekik, de nekik is hinniük kell saját magukban" - mondta a játékosairól.
A United sorozatban a hetedik idegenbeli mérkőzését veszítette el a Premier League-ben, és hatodik alkalommal kapott négy vagy több gólt vendégként az előző szezon kezdete óta.
Erik ten Hag elismerte, hogy minőségi játékosokat kell szerződtetniük, de megjegyezte, a jelenlegi keretük is elég jó ahhoz, hogy legyőzze a Brightont és a Brentfordot.
A klub idén nyáron körülbelül 50 millió fontért szerezte meg az Ajax középhátvédjét, Lisandro Martínezt, akit szombaton már a szünetben le kellett cseréni, a Brentfordtól ingyen érkezett Christian Eriksen pedig nagyot hibázott a második gól előtt.
A Manchester a következő körben a Liverpoollal találkozik.
Forrás: MTI

20:30 - Fél óra alatt kiütötte a Manchester Unitedet a Brentford

A Manchester United kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedett a Brentford vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójának szombati játéknapján.
A tizedik percben egy manchesteri labdavesztés után Joshua Dasilva lőtt kapura húsz méterről, és lapos, nem túl erős kísérlete nyomán a nagyot hibázó David de Gea kezei között pörgött a hálóba a labda. Csakhamar Mathias Jensen váltotta gólra a vendégvédelem hibáját, a harmincadik percben Benjamin Mee egy szöglet után közelről továbbított a hálóba, öt perccel később pedig Bryan Mbeumo villámgyors kontra után szerzett gólt.
A fordulást követően nem született újabb gól, a nyitókörben is vereséget szenvedő Vörös Ördögök így újra kikaptak.
Premier League, 2. forduló: Brentford-Manchester United 4-0 (4-0)
MTI

18:10 - Gabriel Jesus vezérletével győzött az Arsenal

Az Arsenal házigazdaként 4-2-re nyert a Leicester City ellen az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójának szombati játéknapján.
A nyári szünetben a Manchester Citytől igazolt brazil csatár, Gabriel Jesus két góllal és két gólpasszal járult hozzá a londoniak sikeréhez. Az Arsenal sorozatban negyedszer győzte le a Leicestert.
A címvédő Manchester City ugyancsak négy gólt szerzett hazai pályán, és egyet sem kapott a Bournemouth-tól.
Premier League, 2. forduló:
• Arsenal-Leicester City 4-2 (2-0)
• Brighton-Newcastle United 0-0
• Manchester City-Bournemouth 4-0 (3-0)
• Southampton-Leeds United 2-2 (0-0)
• Wolverhampton Wanderers-Fulham 0-0
• Aston Villa-Everton 2-1 (1-0)
• Brentford-Manchester United 18.30
vasárnap játsszák:
• Nottingham Forest-West Ham United 15.00
• Chelsea-Tottenham Hotspur 17.30
hétfőn játsszák:
• Liverpool FC-Crystal Palace 21.00
MTI


15:51 Újabb Everton-vereség

Az Everton 2-1-re kikapott az Aston Villa otthonában az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójának szombati nyitómérkőzésén.
Az első körben a birminghami és a liverpooli csapat is vereséget szenvedett, vagyis a rossz rajt után a Villának sikerült javítania.
Premier League, 2. forduló:
• Aston Villa-Everton 2-1 (1-0)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés