Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Liverpool új kapitánya üzent a csapat miatt aggódó szurkolóknak

Eurosport Magyarország

Publikálva 09/08/2023 - 14:13 GMT+2

A Liverpool labdarúgócsapatának új kapitánya, Virgil van Dijk megérti a szurkolók aggodalmát, mert a klub - Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister megszerzését leszámítva - nem volt aktív a nyári átigazolási piacon, miközben hat meghatározó játékosa távozott.

Virgil van Dijk

Fotó: Getty Images

Van Dijk megérti a Liverpool kétkedő szurkolóit

"Természetesen megértem a drukkerek kétségeit azt figyelembe véve, hogy sok játékos, köztük a csapatkapitány és a helyettese is távozott, ráadásul, bár sokat birtokoljuk a labdát, mégis sok gólt kaptunk a felkészülési meccseken" - mondta a 32 éves holland válogatott védő arra utalva, hogy öt barátságos találkozón 11 gólt kaptak a Vörösök, köztük négyet-négyet a Bayern München és a Fürth csapatától.
Nyáron Jordan Henderson és Fabinho Szaúd-Arábiába szerződött, míg Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner, Naby Keita és Roberto Firmino lejárt szerződése után szabadon igazolt el. Helyükre a magyar válogatott csapatkapitánya, illetve a világbajnok argentin nemzeti együttes középpályása, Alexis Mac Allister jött.
A Liverpoolhoz 2018-ban érkezett Van Dijk arról is beszélt, hogy ő nem egy negatív személyiség, ezért azt kérte a szimpatizánsoktól, várják ki, sikerül-e még erősíteni, illetve a meghatározó játékosok távozása után mások miként veszik át feladataikat, ami neki és társainak is kihívás.
"Újra ott akarunk lenni, versenyben akarunk lenni a legjobbakkal" - szögezte le Van Dijk.
A Liverpool a német Jürgen Klopp vezetőedző irányításával 2017 után az előző szezonban maradt le először a Bajnokok Ligája-indulásról, pedig egy évvel korábban még döntőt játszott a legrangosabb európai kupasorozatban, amelyet 2019-ben meg is nyert. Ebben az idényben az Európa-ligában szerepel majd, a Premier League hétvégi rajtján pedig vasárnap a Chelsea vendége lesz.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés