Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vége a színjátéknak, Harry Kane marad a Tottenhamben – egyelőre

Sergő Z. András

Publikálva 25/08/2021 - 21:03 GMT+2

A válogatott kapitánya a Manchester City-be a vágyott, de valószínűleg egyik csapat sem akarta.

Harry Kane

Fotó: SID

„A nyáron maradok a Tottenhamnél, és 100%-ban arra fogok koncentrálni, hogy segítsem a csapatot a sikerek elérésében” – jelentette be a Twitteren Harry Kane, és ezzel egy időre nyugvópontra kerül a pávatánc. De vajon volt-e itt bármi látnivaló, vagy csak úgy csinált mintha?!
„Harry a mi játékosunk. Pont. Nem szükséges másról beszélni. Harry-nek most pihennie kell. Amikor visszajön, majd beszélni fogunk. Most pihennie kell és felkészülnie arra, ami utána fog jönni. Alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát” – nyilatkozta pár nappal az Eb-döntő után, enyhe cinikus mosollyal az arcán Nuno Espirito Santo, a Tottenham menedzsere. Aztán persze kiderült, vagyis addig is tudtuk, hogy a dolog nem ilyen egyszerű.
picture

Szent a béke - Harry Kane és Nuno Espirito Santo

Fotó: Eurosport

A Tottenham Hotspur és az angol válogatott vezére lassan 10 éve az észak-londoni klub játékosa, és Francesco Tottihoz vagy Gianluigi Donnarummához hasonló, semmit nem nyerő klubikon lehetett volna, ha az olasz kapus egy kicsit okosabb, Kane-nek pedig nem jár el a szája. Mármint hogy valamit azért nyerni is szeretne.
Való igaz, 2019-ben ott volt a bajnoki végelszámolásnál és a Bajnokok Ligája döntőjében is az akkor még Mauricio Pochettino által vezetett klub, ezt követően azonban megint két rossz év következett:

a legutóbbi szezon hetedik helyén végezve így jutott két év alatt a csapat a BL-döntőtől az Európai Konferencia Liga selejtezőjébe. Hát, sokan mennénk…

Harry Kane pedig „véletlenül” elkotyogta, hogy Kevin De Bruyne az ideális csapattárs. De mivel a londoni csapatnak esze ágában sem volt eladni aranytojást tojó tyúkját – vagyis akiben még leginkább benne van az aranytojás lehetősége –, akinek ráadásul 2024-ig szóló szerződése van kivásárlási záradék nélkül.
A Daniel Levy klubelnök által tett százötvenmilliós ajánlatra Pep Guardiola nyilvánvalóan nemet mondott Gabriel Jesusszal, Raheem Sterlinggel és Ferran Torresszel a háta mögött, miután 100 millió fontért igazolták Jack Grealisht.

Most nyáron még nem

„Inkább egy a millióhoz” – kapja a lehangoló választ Jim Carrey a Dumb és Dumberben a bombanőtől a vele való esélyekre, ő mégis kitörő örömmel fogadta. Valami ilyesmit lehet érezni Kane szerdán posztolt Twitter bejegyzésében, amiben azt írja: „this summer”, Vagyis ezen a nyáron marad Londonban.
Kane-nek lehetett egy „most vagy soha” érzése a nyár folyamán a City-hez való átigazolásra tett ajánlatával kapcsolatban. Tudja, hogy most van szükségük egy csatárra, és mivel jövő nyáron fiatalabb lehetőségek állnak rendelkezésre, lehet, hogy nem lesz ő már olyan vonzó ajánlat, még akkor sem, ha a díja alacsonyabb lesz. A „this summer” záradék tehát finoman azt jelenti: januárban újra megindulnak a találgatások, különösen, ha a City nem szerződtet újabb csatárt az átigazolási időszak vége előtt.
Az eset győztese kétségkívül Daniel Levy, aki köztudottan nem szívesen engedi el sztárjátékosait, ezt Luka Modric, Gareth Bale és Dimitar Berbatov is tanúsíthatja. Bár Kane állítja: megállapodott Levy-vel arról, hogy a nyáron távozik, a Spurs ezt mindig is tagadta. Miközben a City megpróbálta azt a narratívát erőltetni, hogy a Spursnek hajlandónak kellene lennie tárgyalni, Levy ragaszkodott álláspontjához, különösen, hogy a City nem volt hajlandó jelentős ajánlatot tenni.

Jöhet az Európa Konferencia Liga

„Végre vége ennek az egésznek” – reagált a maradás hírére Nuno Espirito Santo. „Mióta Harry csatlakozott, úgy dolgozik, ahogy kell. A hozzáállása az edzéseken nagyszerű volt. Harry velünk marad. Ma edzett, és játszhat a holnapi meccsen (a Pacos De Ferreira ellen).” Valóban: még el sem indult, a topligák körében máris szitokszó lett az UEFA legújabb európai sorozata, amelyben idén a Spurs képviseli a Premier League csapatait. Ilyenkor azonban ez nem számít, Kane erősítés lesz.
Nuno fantasztikus hírnek nevezte a döntést. A világ egyik legjobbjának tartja, akivel jelentősen bővülnek a csapat taktikai lehetőségei.
Pep Guardiola jóval nyersebben fogalmazott. A katalán tréner biztos benne, hogy Harry Kane nélkül is megvan a tűzerő ahhoz, hogy a Manchester City megvédje Premier League-címét. A bajnokcsapat elfogadta a vereséget az angol csapatkapitány megszerzéséért tett ajánlatában annak ellenére, hogy Kane mindenáron csatlakozni akart Guardiola együtteséhez.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés