Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Utolérték a szankciók Abramovichot, nem adhatja el a Chelsea-t

Rév Dániel

Frissítve 10/03/2022 - 13:07 GMT+1

A londoni klub orosz tulajdonosa egyike azon hét oligarchának, akikre különleges szankciókat vetett ki az Egyesült Királyság kormánya. Emiatt Abramovich nem adhatja el a Chelsea-t, a büntetés viszont súlyosan érinti magát a klubot is, amely mostantól nem adhat el jegyeket, mezeket, vagy bármi mást, amiből a tulajdonosnak bevétele származhatna.

Roman Abramovich, a Chelsea tulajdonosa 2015 decemberében egy Chelsea - Sunderland Premier League mérkőzésen

Fotó: Eurosport

Miután az Egyesült Királyság kormánya újabb szankciókat vetett ki hét orosz oligarchára, nagyon nehézzé válhat a Chelsea FC helyzete. A csapat tulajdonosa, Roman Abramovich egyike a szankcionált oroszoknak, és emiatt hiába jelezte korábban szándékát arra, hogy eladná a klubot, és a bevételt jótékony célokra ajánlaná fel, erre az új szankciók alapján nem lesz joga.
Miután az orosz hadsereg szerdán újabb súlyos támadásokat indított civil célpontok ellen, Boris Johnson brit miniszterelnök jelezte, hogy országa igyekszik új módokat találni arra, hogy korlátozza Oroszország és Vlagyimir Putyin elnök mozgásterét. Az új, nyolc kiemelt oligarcha elleni szankciók ennek az intézkedéssorozatnak lehetnek az első lépései.
Ami a Chelsea-t illeti, a szankcióknak köszönhetően pénzügyileg befagyasztott vagyonként lehet tekinteni a klubra, amelynek irányítását a brit kormány veheti át. A kormány terve az, hogy a klub lejátszhassa a szezonból hátralévő mérkőzéseit, alkalmazottai megkapják fizetésüket, és hosszú távon is az a cél, hogy a jelentős kultúrális értéket képviselő csapat a jövőben folytathassa tevékenységét.
Az intézkedés részeként azonban a Chelsea FC a szezon további részében nem adhat el meccsjegyeket, csak a már eladott jegyek és bérletek tulajdonosai látogathatják a mérkőzéseket a Stamford Bridge-en. Emellett zárva lesz a klub boltja is, és nagy kérdés, hogy az online kereskedést bezárják-e (cikkünk írásakor a klub webshopja még elérhető volt).
Az intézkedéseknek egyetlen fő célja van: az, hogy Roman Abramovich semmilyen bevételre ne tehessen szert a jövőben a Chelsea FC kapcsán, írja a BBC.
FRISSÍTÉS:
Cikkünk délelőtti megjelenése óta kiderült az is, hogy a jelenlegi helyzetben a Chelsea nem igazolhat új játékosokat, és a meglévő, ám lejáró szerződéssel rendelkező játékosaival sem folytathat tárgyalásokat. Az idei szezon végén többek, köztük a csapatkapitány Cesar Azpilicueta szerződése is lejár.
(Forrás: )
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés